Ο άνδρας από το Ντάλας που είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα, πέθανε σήμερα σε νοσοκομείο, μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο του Ντάλας πριν από 10 ημέρες και τελικά κατέληξε σήμερα. Πρόκειται για τον Thomas Eric Duncan, ο οποίος υποτροπίασε το περασμένο σαββατοκύριακο και η κατάστασή του θεωρούνταν μη αναστρέψιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα του παρασχέθηκε ένα πειραματικό ιατρικό φάρμακο, ωστόσο τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και εξέπνευσε σήμερα στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian.

«Με βαθιά θλίψη και απογοήτευση σας ενημερώνω για τον θάνατο του Τόμας Έρικ Ντάνκαν στις 07:51 (16:51 ώρα Ελλάδας», ανέφερε μια εκπρόσωπος της νοσοκομείου, η Ουέντελ Ουάτσον.

Ο Duncan, επέστρεψε στο Ντάλας από την πατρίδα του, τη Λιβερία, μία από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί από την επιδημία του Έμπολα, όπου είχε πάει για να παραβρεθεί στην αποφοίτηση του γιού του από το Λύκειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος του ασθενούς εντείνει τις ανησυχίες για τα σενάρια ότι ο θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο μεταξύ ένας Αμερικανός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα αλλά επέζησε έδωσε αίμα για να χορηγηθεί σε έναν ασθενή, έναν εικονολήπτη του τηλεοπτικού δικτύου NBC, καθώς η τεχνική αυτή έχει δώσει ήδη θετικά αποτελέσματα, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένεια του τελευταίου.

Οι γιατροί ελπίζουν ότι τα αντισώματα που ανέπτυξε ο δρ. Κεντ Μπράντλι θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του Ασόκα Μούκπο, 33 ετών, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό στη Λιβερία, όπου κάλυπτε την επιδημία για λογαριασμό του αμερικανικού καναλιού NBC.

Ο εικονολήπτης έχει ήδη λάβει ένα πειραματικό φάρμακο, το αντιιικό brincidofovir που δεν έχει χορηγηθεί ποτέ στο παρελθόν σε ασθενείς με Έμπολα. Έχει όμως χρησιμοποιηθεί σε κλινικές δοκιμές σε περίπου 1.000 ανθρώπους που έπασχαν από άλλες νόσους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης