Μια τριπλή επίθεση την οποία φέρονται να διέπραξαν βομβίστριες-καμικάζι στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 15 ανθρώπων τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια μιας διανομής τροφίμων σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Νιγηρία, επίκεντρο της δράσης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

«Οι δύο πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στις 11:10 (13:10 ώρα Ελλάδας) στο χωριό Μασαλάρι» της Πολιτείας Μπόρνο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «15 άνθρωποι και 43 να τραυματιστούν», ανέφερε εργαζόμενος σε μια ανθρωπιστική οργάνωση υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια τρίτη βομβίστρια ανατινάχθηκε λίγα λεπτά αργότερα σε μικρή απόσταση από το σημείο χωρίς να υπάρξει άλλο θύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαμπακούρα Κολό, μέλος μιας πολιτοφυλακής η οποία συμμετέχει στις επιχειρήσεις εναντίον της Μπόκο Χαράμ, επιβεβαίωσε ότι «κατά τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν».

«Στείλαμε ομάδες στο σημείο», πρόσθεσε ο Κολό σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το χωριό Μασαλάρι βρίσκεται στην περιοχή Κοντούγκα, περίπου 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, τη Μαϊντουγκούρι, όπου έχουν διαπραχθεί πολλές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ εναντίον αμάχων από τις αρχές του Αυγούστου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μέσα Αυγούστου άλλη μια τριπλή επίθεση βομβιστριών-καμικάζι είχε στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 80 και πλέον στην ίδια περιοχή, επίσης στην πύλη ενός καταυλισμού εκτοπισμένων.

Τις τελευταίες εβδομάδες η περιοχή Κοντούγκα υπέστη εξάλλου πολλές σποραδικές επιθέσεις εναντίον αγροτών και χωρικών, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούσαν πληροφοριοδότες του στρατού της Νιγηρίας.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο ανταρτοπόλεμος της Μπόκο Χαράμ και οι επιχειρήσεις για την καταστολή του έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει πάνω από 2,6 εκατομμύρια άλλους αφότου άρχισε η σύγκρουση, το 2009.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης