Περίπου 40.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο κέντρο του Όσλο προκειμένου να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο την αντίθεσή τους στα αποτρόπαια εγκλήματα ενός άνδρα ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 77 ανθρώπων στη Νορβηγία. Αψηφώντας τη βροχή, το συγκεντρωμένο πλήθος τραγούδησε τους στίχους ενός δημοφιλούς παιδικού τραγουδιού, το οποίο αναφέρεται στην ειρήνη και την αδελφοσύνη.

Το «Children’s of the Rainbow» χρησιμοποιήθηκε από τον Anders Behring Breivik προκειμένου να ασκήσει έντονη κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα της Νορβηγίας. Όπως υποστήριξε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο δημιουργός του αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «Μαρξιστή ο οποίος κάνει πλύση εγκεφάλου στα παιδιά του δημοτικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το τραγούδι αντιπροσωπεύει οτιδήποτε διαφορετικό από όσα πρεσβεύει αυτός. Πρόκειται για ένα τραγούδι που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και αναφέρεται στη σπουδαιότητα της διαπραγμάτευσης για έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε ο Torbjorn Sandvik, ένας εκ των διαδηλωτών.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος συνεχίζει να δηλώνει περήφανος για τις δολοφονίες που διέπραξε, υποστηρίζοντας πως τα θύματά του ήταν προδότες καθώς επέτρεψαν να κατακλυστεί η Νορβηγία από τους Μουσουλμάνους.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης