Tο μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς που ξέσπασε σε έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς ουρανοξύστες του Ντουμπάι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς φαίνεται να έχουν σβήσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στήλες λευκού καπνού υψώνονταν ακόμη από το ξενοδοχείο «Address Downtown Dubai», 63 ορόφων, και το οικιστικό οικοδομικό τετράγωνο την αυγή, ωστόσο τα πληρώματα της πολιτικής προστασίας έσβησαν στο μεγαλύτερο μέρος της τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 21.30 (19.30 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες πως το κτήριο εκκενώθηκε και πως μόνο 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, όμως ένας τραυματιοφορέας είπε πως περισσότερα από 60 άτομα έλαβαν ιατρική βοήθεια για ήπια εισπνοή καπνού και προβλήματα που προκλήθηκαν από τον συνωστισμό καθώς έφευγαν από το σημείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν φλεγόμενα μπάζα να πέφτουν από το «Address», καθώς οι ένοικοί του το εγκατέλειπαν, ορισμένοι τρέχοντας.

Η επίδειξη πυροτεχνημάτων στο κοντινό Μπουρζ Χαλίφα, το υψηλότερο κτήριο στον κόσμο, είναι μια τις πιο γνωστές εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα και προσελκύει χιλιάδες θεατές, οι περισσότεροι από τους οποίους απομακρύνθηκαν πριν από την έναρξη του θεάματος που πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Μόνο μερικές δεκάδες άνθρωποι βρίσκονταν στον τεράστιο χώρο συγκέντρωσης κοντά στον ουρανοξύστη, όπως έδειξαν απευθείας πλάνα που προέβαλε η τηλεόραση.

Εκπρόσωπος του ξενοδοχείου και η πολιτική άμυνα του Ντουμπάι δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλια σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο «Address Downtown».

Αξιωματούχοι ασφαλείας δήλωσαν πως η φωτιά ξεκίνησε από την εξωτερική πλευρά του κτηρίου στον 20ό όροφο και ο αναπληρωτής επικεφαλής της αστυνομίας είπε πως διεξάγεται έρευνα για τα αίτιά της.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι – Ένας νεκρός και 14 τραυματίες
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015, 20:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης