«Όποια απόφαση λάβαμε και σε όποια ενέργεια προβήκαμε μετά την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος (της 15ης Ιουλίου), ήταν σύμφωνες με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα προς τιμήν των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πως οι 237 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται 170 πολίτες, 62 αστυνομικοί και 5 στρατιώτες, «έπεσαν στο καθήκον τους, προστατεύοντας τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα της θανατικής ποινής, ο Ερντογάν παρέπεμψε το ζήτημα στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

«Τι ζητάει ο κόσμος; Θανατική ποινή. Επειδή όμως είμαστε δημοκρατική χώρα, δεν πρέπει να το απορρίψουμε αλλά να το συζητήσουμε στη Βουλή, και όλοι μας να συμμορφωθούμε με την απόφαση -όποια και αν είναι αυτή» πρόσθεσε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επαναλάβει το… παράπονό του προς τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, καθώς δεν έσπευσαν να τον υποστηρίξουν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους τόσο στην κυβέρνησή του όσο και στα θύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμπεριφορά τους είναι ντροπιαστική» υποστήριξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης