Λίγο μετά τις 16.10 ώρα Ελλάδας το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV άρχισε να μεταδίδει το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βικτόρ Γιανουκόβιτς αρνείται να παραιτηθεί και χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στο Κίεβο «πραξικόπημα». Συγκεκριμένα, το παρομοίασε με τη «Φασιστική Επανάσταση» του 1933 στην Γερμανία και ζήτησε την υποστήριξη όσων πολιτών και δημοκρατικών δυνάμεων πιστεύουν πως αυτές οι ενέργειες θα οδηγήσουν στον γκρεμό την Ουκρανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα που θέτει «αυθαίρετους περιορισμούς τρομοκρατικού τύπου» εναντίον της σταθερότητας του πολιτεύματος στην Ουκρανία.

Στην συνέχεια, δήλωσε πως ο εκπρόσωπος Τύπου της προεδρίας Βολόντιμιρ Ρίμπακ αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω άγριου ξυλοδαρμού.

Κλείνοντας το διάγγελμα ο Γιανουκόβιτς τόνισε ότι δεν θα χαριστεί σε καμία «υποχθόνια δύναμη» ούτε θα αφήσει τη χώρα του στο έλεος των πραξικοπηματιών, καθώς θα τιμήσει στο έπακρο το αξίωμα του νομίμως εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, κατήγγειλε επίσης ότι το αυτοκίνητό του δέχθηκε πυροβολισμούς στο Κίεβο. «Όμως εγώ δεν φοβάμαι» προσέθεσε ο ίδιος μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο Χάρκοβο.

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ στο ματωμένο Κίεβο

Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης