Το ποσό-μαμούθ των 4 δις ελβετικών φράγκων (σ.σ. 3,3 δις ευρώ) επιδίκασε δικαστήριο της Γενεύης ως διατροφή στην Ελένα Ριμπολόβλεβα, πρώην σύζυγο του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα από δικαστήριο της Γενεύης, γράφει η Le Temps.

Εάν το δημοσίευμα ανταποκρίνεται στην αλήθεια, τότε ο Ρώσος μεγιστάνας θα αναγκαστεί να παραχωρήσει -ούτε λίγο ούτε πολύ- την μισή περιουσία (!) του στην πρώην σύζυγό του.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο της Le Temps, η Ελένα κέρδισε την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κοινή ζωή και ο χωρισμός

Ντμίτρι και Ελένα έζησαν μαζί στην Κύπρο επί 23 ολόκληρα χρόνια, ενώ από το 2008 κι έπειτα βρίσκονταν σε διάσταση.

Μετά από μία θυελλώδη σχέση και έναν γάμο… πολλών αστέρων Ελένα και Ντμίτρι ζούσαν για πολλά χρόνια την απόλυτη ευτυχία.

Ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου άρχισαν να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον, με αποτέλεσμα να χωρίσουν τελικά και η Ελένα να διεκδικεί πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τον ιδιοκτήτη της AS Monaco.

Παγκόσμιο σοκ είχε προκαλέσει τον Φεβρουάριο η καταγγελία από την πλευρά της οικογένειας Ριμπολόβλεφ, ότι η Ελένα είχε κλέψει ένα κόσμημα αξίας 30 εκατ. ευρώ. Για την υπόθεση η Ριμπολόβλεβα συνελήφθη και ανακρίθηκε από την κυπριακή αστυνομία ωστόσο τελικά αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν είχαν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για εκείνη.

Ποιος είναι ο Ντ. Ριμπολόβλεφ

Ο 47χρονος Ρώσος μεγιστάνας βρίσκεται στο top 80 της λίστας «Forbes» με περιουσία που ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, κατέχει το 10% των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου και διαθέτει μεγάλες καταθέσεις στη Μεγαλόνησο, οι οποίες ωστόσο υπέστησαν «κούρεμα».

Είναι ιδιοκτήτης της βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μονακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρώσος ολιγάρχης είχε εδώ και χρόνια ένα όνειρο, να αποκτήσει το θρυλικό νησί του Ωνάση, κάτι που κατέστη δυνατό την άνοιξη του 2013.

Μεταξύ άλλων είναι ιδιοκτήτης βίλας στο Μαϊάμι που την αγόρασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, και άλλης μίας που αγόρασε από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη. Επιπλέον διαθέτει μία μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:
Σε ρωσικά χέρια ο Σκορπιός, Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013, 10:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης