Νεκρός έπεσε ένας άνδρας από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ορλί, νότια του Παρισιού, αφού προηγουμένως είχε υφαρπάξει το όπλο ενός στρατιώτη (γένους θηλυκού). Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φωνάξει: «Είμαι εδώ για να πεθάνω για τον Αλλάχ».

​Ο δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις γαλλικές αρχές, ενώ είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για ληστείες
Συγκεκριμένα γύρω στις 09.30 (ώρα Ελλάδας), «ένας άνδρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και μεγάλο τμήμα του αεροδρομίου εκκενώθηκε, με τους ταξιδιώτες να οδηγούνται με ηρεμία εκτός του αερολιμένα. Περίπου 3.000 επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροδρόμιο, το οποίο είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο στη χώρα.

Ο δράστης της επίθεσης

Η εφημερίδα Le Parisien δημοσίευσε τη φωτογραφία του νεκρού, του 39χρονου Ziyed Β. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο άνδρας ήταν γεννημένος στο Παρίσι και είχε συλληφθεί στο παρελθόν για υπόθεση ληστείας, ενώ είχε τεθεί υπό έρευνα μετά την αποφυλάκισή του, εξαιτίας υποψιών για τη ριζοσπαστικοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό κράτηση ο πατέρας και ο αδελφός του δράστη

Ο πατέρας και ο αδελφός του άνδρα που σκοτώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού κρατούνται από την αστυνομία, όπως δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Κατά την ίδια πηγή πρόκειται για τη συνηθισμένη διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιστάσεις.

Ο δράστης κείτεται στο πάτωμα νεκρός

Αστυνομικός δέχτηκε πυρά κατά τη διάρκεια ελέγχου βορείως του Παρισιού

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή.

Η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας έχει αναλάβει την έρευνα για τα δύο επεισόδια, ανέφερε το γραφείο της εισαγγελίας.

Tην ίδια ώρα το πρωί ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε βόρεια του Παρισιού στη διάρκεια οδικού ελέγχου με τις αρχές να συνδέουν τα δύο περιστατικάΝωρίτερα το πρωί ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε βόρεια του Παρισιού στη διάρκεια οδικού ελέγχου με τις αρχές να συνδέουν τα δύο περιστατικά.

Γύρω στις 6.00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης