Λάβρος ήταν η ύπατη αρμοστής του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Navy Pilai, κατά του προέδρου της Συρίας, Bashar al-Assad, ξεκαθαρίζοντας πως «υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τη βίαιη καταστολή, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου του 2011, ώστε να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Υπάρχουν πολλές αποδείξεις που δείχνουν ότι πολλές από τις ενέργειες αυτές διεπράχθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας και πρέπει να είχαν την έγκριση ή να υπήρξε συνέργεια στο ανώτατο επίπεδο» δήλωσε σε συνέντευξή της που μεταδόθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος Assad θα μπορούσε απλώς να διατάξει τον τερματισμό των βιαιοτήτων και αυτές θα σταματούσαν. Αυτό είναι που οι δικαστές, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για υποθέσεις εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, θα εξετάσουν ως ευθύνη αυτού που διοικεί τον στρατό» πρόσθεσε.

Η πρώην δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου επέμεινε στο γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει αρκετά σοβαρά στοιχεία για να δικαιολογήσει την προσαγωγή του Assad ενώπιον του Δ.Π.Δ..
«Άνθρωποι, όπως αυτός, μπορούν να συνεχίσουν έτσι για καιρό, αλλά κάποια ημέρα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη» κατέληξε.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης