Μικρά παιδιά, ακόμη και μερικά που δεν έχουν καν διανύσει το 5ο έτος της ζωής τους, κλειδώθηκαν σε κλουβιά σε κέντρα κράτησης στις Φιλιππίνες, εν όψει της… επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Οι αρχές της χώρας έκριναν σκόπιμο να κρύψουν το τεράστιο πρόβλημα της ακραίας φτώχειας και της παιδικής εκμετάλλευσης κάτω από το χαλί, προκειμένου η Μανίλα να παρουσιάσει μια «αξιοπρεπή» εικόνα για την επίσκεψη του Ποντίφικα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Έρευνα της Daily Mail καταδεικνύει εικόνες ντροπής, εξαθλίωσηςΣύμφωνα με έρευνα της Daily Mail, εκατοντάδες αγόρια και κορίτσια «συνελήφθησαν» από την αστυνομία τις περασμένες εβδομάδες και φυλακίστηκαν. Στο πλαίσιο αυτής της φριχτής και τρομακτικής καταπάτησης των νόμων της ίδιας της ασιατικής χώρας, τα τρομοκρατημένα άστεγα παιδιά κλειδώθηκαν σε κέντρα κράτησης υπό άθλιες συνθήκες, αναγκαζόμενα να κοιμούνται στο σκληρό δάπεδο, ενώ πολλά από αυτά κακοποιούνται συστηματικά από μεγαλύτερους ή από ενήλικες φυλακισμένους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως επισημαίνεται στην έρευνα της βρετανικής εφημερίδας, τα παιδιά δεν σιτίζονται καν, ενώ κάποια αλυσοδένονται για όλη την ημέρα! Κατά τα… άλλα, περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρευρεθούν στην ανοιχτή συγκέντρωση την Κυριακή, στη Μανίλα, όπου ο Πάπας Φραγκίσκος θα ευλογήσει τους πολίτες.

Η 13χρονη Αngel, δεμένη σε έναν στύλο σε κέντρο κράτησης, αφημένη στη μοίρα της να κλαίει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα, μπορεί να παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση επί μήνες

Σύγχρονα κολαστήρια ανηλίκων στην ασιατική χώρα, που θέλει να δείξει στον κόσμο την 'καλή' εικόνα της

Ο ιερωμένος Shay Cullen που εργάζεται για τη διάσωση αυτών των παιδιών, δήλωσε στη Daily Mail ότι αυτά τα κέντρα κράτησης είναι «ντροπή για το έθνος». Ανεπίσημα, αξιωματούχοι της αστυνομίας έχουν παραδεχτεί ότι αυτή η επιχείρηση-σκούπα των άστεγων ανηλίκων όντως έγινε εν όψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο ιερωμένος Shay Cullen εργάζεται για τη διάσωση όσων περισσότερων παιδιών μπορεί

«Δεν τηρούνται ούτε τα βασικά δικαιώματα: Δεν υπάρχει εκπαίδευση, ψυχαγωγία, υγιεινή, επαρκής σίτιση», τονίζει στους δημοσιογράφους ο ιερωμένος. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει πιθανότητα ο Πάπας να επισκεφτεί αυτά τα κέντρα κράτησης», σχολίασε, καταλήγοντας: «ελπίζω όμως να μιλήσει για αυτά».

Υπολογίζεται ότι σε διάστημα ενός έτους, περίπου 20.000 παιδιά «φιλοξενούνται» σε αυτά τα κέντρα στη Μανίλα.

“​Το “παιδομάζωμα” έγινε για να προστατευθεί ο Πάπας”, απαντούν οι ΑρχέςΗ Rosalinda Orobia, διευθύντρια του τμήματος κοινωνικής προστασίας, υπεραμύνθηκε των επιχειρήσεων-σκούπα ερωτώμενη από δημοσιογράφους, λέγοντας ότι αυτές έγιναν για να… προστατευθεί ο Πάπας από τις συμμορίες των δρόμων. «Το οργανωμένο έγκλημα γνωρίζει ότι ο Πάπας ενδιαφέρεται για τα φτωχά παιδιά και θα προσπαθούσαν να το εκμεταλλευτούν αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά…

Αντιδράσεις για την κατάσταση με τα άστεγα παιδιά έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, όταν αντίστοιχες πολιτικές τηρήθηκαν και σε επισκέψεις άλλων υψηλών προσώπων, όπως του Προέδρου Ομπάμα το 2013

Άλλα -πιο τυχερά παιδιά – κάνουν πρόβες για να υποδεχτούν τον Πάπα, φορώντας τις παραδοσιακές ελβετικές στολές της προσωπικής του φρουράς.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης