Τις αντοχές τους δοκιμάζουν εδώ και αρκετές ημέρες οι κάτοικοι περιοχών στα δυτικά του Μίσιγκαν, που βρίσκονται παράλληλα του ποταμού Γκραντ.

Όπως μετέδωσε το Associated Press, οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν το «φούσκωμα» του μεγαλύτερου ποταμού της πολιτείας, με αποτέλεσμα γεωργικές εκτάσεις να καλυφθούν από νερό και η πρόσβαση σε χιλιάδες κατοικίες να είναι εφικτή μόνο με… φουσκωτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σπίτια στο Γκραντ Ράπιντς που κατακλύστηκαν από ορμητικούς χειμάρρους το βράδυ του Σαββάτου.

«Θα φτιάξω τη διαρροή» ανέφερε αστειευόμενος ο υδραυλικός Τζουν Ρόζενγκρεν, 49 ετών, κάτοικος της πόλης, που είδε την επιχείρησή του να έχει μετατραπεί σε… λίμνη.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ οι κάτοικοι του Μίσιγκαν είχαν να δουν τόση βροχή από τον Απρίλιο του 1909. Όσον αφορά στο κόστος των ζημιών, παραμένει αδιευκρίνιστο. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς. Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι δυτικές και νοτιοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις και σφοδρές χιονοπτώσεις, φαινόμενα ασυνήθιστα για τη συγκεκριμένη εποχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σφοδρές χιονοπτώσεις στο Ντένβερ, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Απριλίου 2013, 14:51

Τρύπα «κατάπιε» τρία αυτοκίνητα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013, 13:58

Ανοιξιάτικος χιονιάς στη Βόρεια Ντακότα‏, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 12:52

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης