Ένας μοναχικός άνθρωπος ο οποίος είχε αποξενωθεί από τα άτομα του περιβάλλοντός του: Αυτός είναι ο τζιχαντιστής Τζον, ο Νο1 καταζητούμενος- μέλος του Ισλαμικού Χαλιφάτου που εμφανίζεται σε βίντεο της οργάνωσης να κατακρεουργεί πλήθος ανθρώπων, μεταξύ άλλων τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Ένας αποστάτης του ISIS, ο οποίος είχε συναντήσει τον Mohammed Emwazi στη Συρία πριν από δύο χρόνια μίλησε στο BBC για τον «τζιχαντιστή Τζον» λέγοντας μεταξύ άλλων ότι αντίθετα με τους υπόλοιπους Βρετανούς τζιχαντιστές, ο ίδιος επιθυμούσε να εμφανίζεται σε βίντεο του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν παράξενος

Ο πρώην τζιχαντιστής, με το ψευδώνυμο Abu Ayman περιέγραψε τον Emwazi ως έναν «παράξενο άνθρωπο». «Ήταν ψυχρός. Δεν μιλούσε πολύ. Δεν συμμετείχε στις μαζικές προσευχές μας. Προσευχόταν μόνο με τους φίλους τους. Κάποιους Βρετανούς. Οι Βρετανοί μαχητές έκαναν παρέα όμως εκείνος δεν τους πλησίαζε και πολύ. Το ISIS έχει επαγγελματίες ψυχολόγους. Ξέρουν ποιους να επιλέξουν από τους μαχητές και να τους κάνουν διάσημους».

Σε ερώτηση του BBC τι νιώθουν οι υπόλοιποι μαχητές για τον τζιχαντιστή Τζον, ο Ayman απάντησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάποιοι τον αγαπούν. Κάποιοι έγιναν μέλη του ISIS εξαιτίας του. Το Ισλαμικό Χαλιφάτο τον παρουσιάζει ως celebrity για να προσελκύει τζιχαντιστές από την Ευρώπη. Άλλοι πιστεύουν ότι του αρέσει να επιδεικνύεται… Ο ίδιος πιστεύει πως ό,τι κάνει το κάνει για να επιβάλλει τον θεϊκό νόμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης