Τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του είχε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις από τη σοβιετική εποχή, οι οποίες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάνω από 160.000 στρατιώτες με την υποστήριξη 5.000 τεθωρακισμένων και εναέρια κάλυψη 130 πολεμικών και μεταγωγικών αεροπλάνων και ελικοπτέρων ξύπνησαν μνήμες… Ψυχρού Πολέμου. Τα γυμνάσια διεξάγονται στη ρωσική Άπω Ανατολή κοντά στη νήσο Σαχαλίνη και τις Κουρίλες νήσους, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ιαπωνία, η οποία εδώ και χρόνια εγείρει εδαφικές αξιώσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, δήλωσε πως οι ασκήσεις δεν στοχεύουν εναντίον κάποιου συγκεκριμένου έθνους, προσθέτοντας ότι όλες οι γειτονικές χώρες -συμπεριλαμβανομένων της Ιαπωνίας και της Κίνας- είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Μετά την επανεκλογή του στην προεδρία ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ξεκαθαρίσει πως θα ενισχύσει την επιχειρησιακή ικανότητα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ήδη είχε φανερώσει τις προθέσεις του με τη μεγαλειώδη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Νίκης» (9 Μαΐου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Εντυπωσιακή παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013, 06:20

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης