Για πρώτη φορά, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Νικολά Σαρκοζί προηγείται του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση, η οποία διεξήχθη στις 11 και 12 Μαρτίου σε δείγμα 1.638 ανθρώπων, 18 ετών και άνω.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα και, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό διάφορων γαλλικών Μ.Μ.Ε., ο Σαρκοζί συγκεντρώνει το 28,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο που διεξάγεται στις 22 Απριλίου (το ποσοστό του στα τέλη Φεβρουαρίου ήταν 27%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσοστό του Ολάντ υποχώρησε στο 27% από το 28,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία θα δημοσιευθεί σήμερα, Τρίτη 13 Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ολάντ αναμένεται να κερδίσει άνετα στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, με 54,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 45,5% για τον Σαρκοζί.

Πάντως και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά μειώθηκε, με τον Φρανσουά Ολάντ να χάνει δύο ποσοστιαίες μονάδες, τις οποίες φέρεται να κερδίζει ο Ν. Σαρκοζί.

Στον πρώτο γύρο, υποψήφια θα είναι και η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει τις 500 ψήφους που χρειαζόταν. Η Λεπέν φέρεται να έρχεται τρίτη με 16% στην πρόθεση ψήφου (μείωση του ποσοστού της κατά 1%), πριν από τον Φρανσουά Μπαϊρού, πρόεδρο του κεντρώου MoDem, ο οποίος συγκεντρώνει 13%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν, υποψήφιος του Μετώπου της Αριστεράς, αποσπά το 10% (το ποσοστό του ανήλθε κατά 1,5%).

Η Εύα Ζολί του οικολογικού EELV υποχωρεί στο 2,5% (μείωση κατά 0,5%), ο πρώην πρωθυπουργός Ντομινίκ ντε Βιλπέν και ο Νικολά Ντιπόν-Ενιάν συγκεντρώνουν 1% έκαστος, η οικολόγος Κορίν Λεπάζ του Cap21 και η Ναταλί Αρτό του Εργατικού Αγώνα 0,5%. Ο Φιλίπ Πουτού του LCR και ο Ζακ Σεμινάντ του κόμματος Αλληλεγγύη και Πρόοδος συγκεντρώνουν ποσοστό κατώτερο του 0,5% στην πρόθεση ψήφου.

Διαβάστε επίσης: Πήρε τις υπογραφές και είναι έτοιμη για τη… μάχη
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012, 09:13

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης