Eκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση που πήρε το Eurogroup.

Οι Τράπεζες επιτρέπουν την ανάληψη ποσού μέχρι 600 ευρώ από τα ATM, ενώ ήδη πολίτες που πήγαν να τραβήξουν χρήματα, είδαν ότι οι καταθέσεις τους είχαν υποστεί μείωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά της λιτότητας και του μνημονίου.Διαλύθηκαν γύρω στις 10 το βράδυ και έδωσαν ραντεβού την Κυριακή έξω από τη Βουλή. Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα αρχίσουν από τις 9 το πρωί.

Λίγο μετά τις 20:00 ,οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι παρενέβησαν επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο Προεδρικό.

Σύμφωνα με το sigmalive, oι πολίτες σταματούσαν διερχόμενα οχήματα, καλώντας τους οδηγούς να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία. Οι διαμαρτυρόμενοι κατέλαβαν  και μέρος του δρόμου, με αποτέλεσμα να  αποκοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Νωρίτερα το απόγευμα έξω από το Προεδρικό είχε συγκεντρωθεί άλλη ομάδα πολιτών που εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία και διένειμε φυλλάδια ενάντια στο μνημόνιο. Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν ραντεβού αύριο το πρωί στις 9 έξω από τη Βουλή, για εκδήλωση διαμαρτυρίας την στιγμή που θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών 

Εν τω μεταξύ λίγο πριν από τις 23.00 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων κατά την οποία έγινε πλήρης ενημέρωση για τα τεκταινόμενα και συμφωνηθέντα στις Βρυξέλλες. Υπήρξε προσπάθεια από τον πρόεδρο να υπάρξει συλλογική διαχείριση της κατάστασης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης, ο Υποδιοικητής της Κεντρικής Σπύρος Σταυρινάκης, ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσσος Μητσόπουλος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού συμμετείχαν στη σύσκεψη εκ μέρους ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αντίστοιχα.

Το ΔΗΚΟ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Μάριος Καρογιάν, από την ΕΔΕΚ παρέστη στη σύσκεψη ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος, από το ΕΥΡΩΚΟ ο Πρόεδρος του Δημήτρης Συλλούρης και από το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Άδωνης Γιάγκου.

Ο Πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί αργότερα και με τις διοικήσεις των τραπεζών και των συνεργατικών ιδρυμάτων. 

Πηγές:sigmalive,φιλελεύθερος
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης