Συγνώμη από τον λαό ζήτησε ο βασιλιάς της Ισπανίας για την κίνησή του να πραγματοποιήσει μυστικό ταξίδι στη Μποτσουάνα προκειμένου να συμμετάσχει σε κυνήγι ελεφάντων. Στη διάρκεια παραμονής του σε τοπικό σαλέ, ο Juan Carlos είχε μια πτώση η οποία του προκάλεσε τρία κατάγματα στο ισχίο, με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ισπανία όπου και μπήκε στο χειρουργείο.

Εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο ισπανικός Τύπος ασκεί έντονη κριτική στο πρόσωπό του καθώς όπως αποδείχτηκε, αν δεν είχε συμβεί αυτός ο… «εκτός προγράμματος» τραυματισμός του, τότε το ταξίδι θα παρέμενε μυστικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Με τον λαό να υποφέρει από τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, η συγκεκριμένη εξόρμηση του βασιλιά προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης στην Ισπανία. Φυσικό λοιπόν ο Juan Carlos να προσπαθεί να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα.

«Ζητάω συγνώμη. Έκανα λάθος. Δεν πρόκειται να ξανασυμβεί», τόνισε λίγο μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο.

Μέχρι στιγμής ο βασιλικός οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου για το κυνήγι ελεφάντων, ωστόσο φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας… «καίει» τον βασιλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Juan Carlos είναι αρκετά δημοφιλής στην Ισπανία, ωστόσο τα πρόσφατα σκάνδαλα στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της βασιλικής οικογένειας, δημιουργούν μια αρνητική δυναμική για τον συγκεκριμένο θεσμό. Ο γαμπρός του, Inaki Urdangarin, βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που τον παρουσίαζαν να έχει διαθέσει δημόσια κονδύλια για τη διοργάνωση αθλητικών αγώνων. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εγγονός του βασιλιά, ο 13χρονος Felipe Juan Froilan, εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ύστερα από ατύχημα με όπλο.

Δείτε το video…

/Uploads/Media/VMIX/Video/2012/Apr/18/140959801.jpg

Διαβάστε επίσης:
Στο χειρουργείο ο βασιλιάς της Ισπανίας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 07:17

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης