Φονική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην πόλη Bad Aibling της Βαυαρίας στη Γερμανία, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου.

Οι πρώτες πληροφορίες ήδη κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα τρένο εκτροχιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με έτερη διερχόμενη αμαξοστοιχίαΕκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ο Jürgen Thalmeier, ανέφερε στο δίκτυο Rosenheim24 ότι «αρκετά άτομα σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση». Το RT, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου των αστυνομικών αρχών, κάνει λόγο για τουλάχιστον 9 νεκρούς και 150 τραυματίες.

Η «Süddeutsche Zeitung» νωρίτερα μετέδιδε ότι περίπου 100 άτομα τραυματίστηκαν, ορισμένα εξ αυτών σοβαρά. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένα τρένο εκτροχιάστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με έτερη διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Στο σημείο, που απέχει 60 χλμ. από το Μόναχο, έσπευσαν ασθενοφόρα και κλιμάκιο της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η «Nordbauyerischer Kurier» μεταδίδει ότι οκτώ ελικόπτερα που μετέφεραν διασώστες προσγειώθηκαν επί τόπου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Περίπου στις 08.45 τοπική ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μία επιχείρηση διάσωσης βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο δυστύχημα που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και στην περιοχή βρίσκονται πολλοί γιατροί, ασθενοφόρα και ελικόπτερα» δήλωσε στο Associated Press o Stefan Sonntag, εκπρόσωπος των τοπικών αστυνομικών αρχών.

Στην επιχείρηση συνδράμουν και δυνάμεις από την Αυστρία.

Περισσότερα σε λίγο…


To σημείο της σύγκρουσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης