Σε τεντωμένο σκοινί ακροβατούν οι διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα πυροδότησε περαιτέρω η είδηση ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή Λατάκια της Συρίας μετά από πυρά που δέχθηκε από Σύρους αντάρτες, όπως μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Λίγο αργότερα, ένα βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο δείχνει έναν άνδρα να εξαπολύει πυρά εναντίον ελικοπτέρου, ανατινάζοντας το.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο χειριστής χρησιμοποίησε έναν αμερικανικό πύραυλο τύπου Tow με τους οποίους η αμερικανική κυβέρνηση εξοπλίζει τους αντάρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι Σύροι αντάρτες φέρονται να χτύπησαν το ελικόπτερο με αντιαρματικό πύραυλό.

Δείτε το βίντεο:

Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν το ελικόπτερο που εμφανίζεται στο βίντεο είναι το εν λόγω ρωσικό ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, αμφισβητείται η γνησιότητά του υλικού, καθώς ο τρόπος με τον οποίο είναι μονταρισμένο το βίντεο, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο τα πλάνα εκτόξευσης του πυραύλου και αυτά με την ανατίναξη του ελικοπτέρου να είναι ετεροχρονισμένα και να έχουν τραβηχθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης