Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της μαστροπείας και της συμμετοχής σε «δίκτυο πορνείας» που δραστηριοποιείτο σε ξενοδοχεία βρίσκεται ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος για άλλη μία φορά καλείται να απολογηθεί ενώπιον δικαστηρίου στη γαλλική πόλη Λιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν ο Στρος-Καν κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και επιβολή υψηλού προστίμουΟ Στρος-Καν, που μέχρι πριν από μερικά χρόνια θεωρείτο φαβορί για το Προεδρικό Μέγαρο, έχει παραδεχτεί πως παρέστη σε «σεξ πάρτι» σε ξενοδοχείο της Λιλ, αγνοώντας ωστόσο ότι κοπέλες που συμμετείχαν ήταν ιερόδουλες.

Μαζί με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορούνται άλλα 13 άτομα. Εάν ο Στρος-Καν κριθεί ένοχος, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και επιβολή υψηλού προστίμου.

Η δίκη αναμένεται να κρατήσει τρεις εβδομάδες. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δεν αναμένεται να καταθέσει πριν από τις 10 Φεβρουαρίου. Δεν είναι η πρώτη νομική περιπέτεια τέτοιου είδους για τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ. Η πολιτική του καριέρα είχε ουσιαστικά καταστραφεί όταν ξέσπασε η υπόθεση της καμαριέρας Ναφισάτου Ντιαλό, η οποία έληξε με συμβιβασμό.

Το κατηγορητήριο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από 240 σελίδες αποτελείται το βαρύ κατηγορητήριο εις βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ. Σε αυτό, μεταξύ άλλων, υπάρχουν αναφορές για πάρτι οργίων τα οποία φέρεται να διοργάνωνε ο ίδιος σε Βέλγιο, Γαλλία και ΗΠΑ. Στα εν λόγω πάρτι καλούνταν πόρνες, οι οποίες έκαναν σεξ με τους παρευρισκομένους, συμπεριλαμβανομένου και του Στρος-Καν.

Μέσω των συνηγόρων του ο Ντομινίκ Στρος Καν δηλώνει αθώος για τις περισσότερες από τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Οι δικηγόροι του μάλιστα αναφέρουν πως ο πελάτης τους ουδέποτε έκρυψε την προτίμησή του για πάρτι ανταλλαγής συντρόφων. Όμως, όπως ισχυρίζονται, ο Στρος-Καν δεν γνώριζε ότι οι κοπέλες που συμμετείχαν στα πάρτι ήταν ιερόδουλες και ουδέποτε ο ίδιος είχε αναλάβει την οργάνωση αυτών των συγκεντρώσεων.

Αντιθέτως, επισημαίνουν πως η όλη υπόθεση τείνει να «δαιμονοποιήσει τη σεξουαλική ελευθερία».

Το σκάνδαλο που «αποδήμησε» την καριέρα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ

Το σκάνδαλο που στοίχισε την πολιτική καριέρα του Ντομινίκ Στρος-Καν δημοσιοποιήθηκε το 2011, όταν ο ίδιος κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση κατά της καμαριέρας Ναφισατού Ντιαλό στο ξενοδοχείο «Sofitel» της Νέας Υόρκης.

Ο ίδιος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης και οι κατηγορίες που τον βάρυναν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάθειρξη έως και 25 έτη. Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αποδέχτηκε εισήγηση αποφυλάκισης με την καταβολή εγγύησης 1 εκατ. δολαρίων και κατ’ οίκον περιορισμό. Την 1η Ιουλίου του 2011 αφέθηκε ελεύθερος χωρίς εγγύηση, με τον περιοριστικό όρο της παραμονής του στις ΗΠΑ.

Τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του, η εισαγγελία αιτήθηκε να αποσυρθούν οι κατηγορίες, καθώς είχε πληγεί η αξιοπιστία της καμαριέρας λόγω ψευδών της δηλώσεων κατά τη διάρκεια των καταθέσεών της.

Διαβάστε επίσης:
Στο εδώλιο ο Ντομινίκ Στρος-Καν για μαστροπεία,  Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, 08:19

Αν Σινκλέρ: «Ήξερα πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν πλεϊμπόι», Τρίτη, 22 Απριλίου 2014, 16:42  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης