Περίπου 2 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί από τις εκτεταμένες πλημμύρες στις Φιλιππίνες, με μεγάλο αριθμό να βρίσκεται στην πρωτεύουσα, Μανίλα, μετέδωσε το euronews.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να βοηθήσουν τους πληγέντες, με τουλάχιστον 24 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, την ίδια στιγμή που περισσότεροι από 60 έχουν σκοτωθεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους, με τις 290.000 να διαμένουν σε προσωρινά κέντρα φύλαξης, ενώ πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε συγγενείς ή φίλους, ανέφερε το Γραφείο Πολιτικής Άμυνας των Φιλιππίνων. Συνολικά, 1,95 εκατ. άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αν και συνεχίζουν να μένουν στα σπίτια τους, εν τούτοις χρειάζονται άμεση βοήθεια σε τροφή, νερό, ιατρική βοήθεια και υλικοτεχνική υποστήριξη.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τις Φιλιππίνες είναι τα χειρότερα από το 2009, όταν η τροπική καταιγίδα Κετσάνα άφησε πίσω της 501 νεκρούς και αγνοούμενους.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Φιλιππίνες: Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τις πλημμύρες, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012, 11:39

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης