Οι τζιχαντιστές σκοπεύουν να μεταφέρουν μαχητές, από περιοχές της Λιβύης που ελέγχουν, στη νότια Ευρώπη, μέσω καραβιών! Αυτή η πληροφορία αποκαλύπτεται από το βρετανικό αντιτρομοκρατικό think tank με την ονομασία «Quilliam», που απέσπασε στοιχεία από την αλληλογραφία ενός αξιωματούχου του Ισλαμικού Χαλιφάτου με υψηλό κύρος στην οργάνωση, τον Abu Ibrahim al-Libim.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Το Χαλιφάτο σκοπεύει να οργανώσει την ταυτόχρονη μεταφορά 500.000 ανθρώπων από τις ακτές της Αφρικής προς την Ευρώπη, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως «ψυχολογικό όπλο»
«Η Λιβύη έχει μια μεγάλη ακτογραμμή με μέτωπο τα νότια κράτη των Σταυροφόρων, που μπορούν να προσεγγιστούν πολύ εύκολα, ακόμα και με μικρά πλοιάρια», αναφέρει το γράμμα που υπέκλεψε η υπηρεσία από τον τζιχαντιστή, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, διακρίνεται στο να «προσλαμβάνει» νέους επίδοξους μαχητές για το Ισλαμικό Χαλιφάτο μέσω του διαδικτύου. Σύμφωνα με άλλες αναφορές, το Χαλιφάτο σκοπεύει να οργανώσει την ταυτόχρονη μεταφορά 500.000 ανθρώπων από τις ακτές της Αφρικής προς την Ευρώπη, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως «ψυχολογικό όπλο»…

Περιοχές στη Λιβύη που ελέγχονται πλήρως από το Ισλαμικό Χαλιφάτο

«Οι λογαριασμοί του Libim στο Twitter κατεβαίνουν πολύ συχνά, αλλά μόλις δημιουργεί κάποιον καινούριο, αμέσως αποκτάει χιλιάδες ανθρώπους που τον ακολουθούν, κι αυτό δείχνει το μέγεθος της επιρροής του», αναφέρει ο Charlie Winter, από τη βρετανική δεξαμενή σκέψης για την τρομοκρατία, στην εφημερίδα Telegraph.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

​Το σχέδιο του τζιχαντιστή είναι να περάσουν χιλιάδες μαχητές ως παράνομοι μετανάστες στη νότια Ευρώπη και στη συνέχεια να ξεκινήσουν μια ολοκληρωτική επίθεση, με στόχο το χάος και την αιματοχυσίαΤο σχέδιο του τζιχαντιστή είναι να περάσουν χιλιάδες μαχητές ως παράνομοι μετανάστες στη νότια Ευρώπη και στη συνέχεια να ξεκινήσουν μια ολοκληρωτική επίθεση, με στόχο το χάος και την αιματοχυσία. Για τον σκοπό αυτό σκοπεύουν να μεταφέρουν μαχητές από τη Συρία και το Ιράκ.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται σε συνέχεια της νέας φρικτής εκτέλεσης τζιχαντιστών στη Λιβύη, όταν και έσφαξαν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς, με την εισαγωγή του συγκεκριμένου βίντεο που δημοσίευσαν να αναφέρει: «Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη με την άδεια του Αλλάχ».

Οι τζιχαντιστές έδειξαν το φρικτό τους πρόσωπο στη Λιβύη

Μετά από τη φρικώδη και προκλητική εκτέλεση, η Αίγυπτος βομβαρδίζει συνεχώς θέσεις των τζιχαντιστών στη γειτονική Λιβύη, όπου επικρατεί χάος μετά την πρώτη του Καντάφι, ενώ οι τοπικές αρχές υπέβαλλαν αίτημα προς τον ΟΗΕ να τους προμηθεύσει με όπλα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αναδυόμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

«Η είσοδος παράνομων μεταναστών στην Ιταλία γίνεται με τεράστιους ρυθμούς και αν μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό και να το αναπτύξουμε στρατηγικά, τότε θα επιφέραμε πανδαιμόνιο στη νότια Ευρώπη. Θα μπορούσαμε ακόμα να κλείσουμε τις ναυτιλιακές οδούς και να πραγματοποιούμε επιθέσεις στα πλοία και τα τάνκερ των Σταυροφόρων», φέρεται να αναφέρει ο Abu Ibrahim al-Libim.

Το κύμα μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια

Ανησυχία στα ευρωπαϊκά κράτη

​«Αυτά τα πλοία με ανθρώπους που έρχονται για μεταναστευτικούς λόγους, θα μπορούσαν τις επόμενες λίγες εβδομάδες να είναι γεμάτα από τρομοκράτες, αν δεν κάνουμε κάτι».Αυτή είναι η ανησυχία και του Αιγύπτιου πρέσβη στο Λονδίνο, Nasser Kamel, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το αυξανόμενο μεταναστευτικό ρεύμα από τη Λιβύη προς την Ιταλία ότι «αυτά τα πλοία με ανθρώπους που έρχονται για μεταναστευτικούς λόγους, θα μπορούσαν τις επόμενες λίγες εβδομάδες να είναι γεμάτα από τρομοκράτες, αν δεν κάνουμε κάτι».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni αναφέρθηκε την Τετάρτη σε έναν «τεράστιο κίνδυνο», ζητώντας ταχύτατη αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα, για την κατάσταση με τους τζιχαντιστές στη Λιβύη.

Πρόσφατα οι αρχές της Ιταλίας ενέκριναν σχέδιο για την τοποθέτηση 4.800 στρατιωτών στους δρόμους των πόλεων, για την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης – εκ των οποίων οι 500 θα τοποθετηθούν στη Ρώμη και θα φρουρούν στόχους όπως διπλωματικές κατοικίες, συναγωγές και αρχαιολογικούς χώρους.

Ο διοικητής της ελβετικής φρουράς του Βατικανού δήλωσε έτοιμος να υπερασπιστεί τον Πάπα σε περίπτωση επίθεσης τζιχαντιστών

​Το Ισλαμικό Χαλιφάτο αναπτύσσεται ραγδαία στη Λιβύη, όπου αρκετές πόλεις έχουν κυριευθεί από τζιχαντιστές
Το Ισλαμικό Χαλιφάτο αναπτύσσεται ραγδαία στη Λιβύη, όπου αρκετές πόλεις έχουν κυριευθεί από τζιχαντιστές, οι οποίοι δρουν υπό τις εντολές του αρχηγού της οργάνωσης στη Συρία, Abu Bakr al-Baghdadi. Τον τελευταίο χρόνο, περισσότεροι από 207.000 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να εισέλθουν στην Ευρώπη από τη Μεσόγειο, αριθμός σχεδόν τριπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2011, κυρίως λόγω του χάους και των μαχών που επικρατούν στη Λιβύη.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Διαβάστε ακόμη: Ιταλία: Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του «κύματος» μεταναστών
Ο Αλ Σίσι καλεί τον ΟΗΕ να εγκρίνει ψήφισμα για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη
Έτοιμη για επέμβαση στη Λιβύη η Ιταλία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης