Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται μετά το ναυάγιο ενός σκάφους στα ανοιχτά του τουριστικού νησιού Πουκέτ, στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης.

Το σκάφος αυτό, στο οποίο επέβαιναν περίπου 90 επιβάτες, έκανε εκδρομές για καταδύσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, βυθίστηκε ενώ στην περιοχή επικρατούσε θαλασσοταραχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μισοί από τους επιβάτες εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από τα σωστικά συνεργεία. Η επιχείρηση για τη διάσωση και των υπολοίπων συνεχίζεται.

Το σκάφος αυτό, που μετέφε τουρίστες για να κάνουν καταδύσεις, είχε αποπλεύσει από το Κο Ράτσα με προορισμό το Πουκέτ, στη νότια Ταϊλάνδη. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και ξένοι τουρίστες.

Στην ίδια περιοχή ανατράπηκε, νωρίτερα σήμερα και ένα ιστιοπλοϊκό, το Senerita, που μετέφερε 39 ανθρώπους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλοι οι επιβάτες αυτού του σκάφους είναι σώοι και ασφαλείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται, ότι η Ταϊλάνδη βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος τις τελευταίες ημέρες. Καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη διάσωση δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους που έχουν παγιδευτεί σε ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο, κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ και το Λάος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης