Περισσότερες από 800 κατοικίες έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις σε τμήματα της κεντρικής και νοτιοδυτικής Βρετανίας.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, δύο άνθρωποι (ένας άνδρας και μια γυναίκα) έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, με τις επαρχίες Ντέβον, Γουίλτσαϊρ, Ουόρτσεστερσαϊρ και Κόρνγουολ να έχουν πληγεί περισσότερο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Τουλάχιστον 816 ιδιοκτήτες σπιτιών έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τους ισχυρούς ανέμους και τους ορμητικούς χείμαρρους, που μετέτρεψαν δρόμους σε «ποτάμια» καλύπτοντας παράλληλα με νερό ολόκληρες γεωργικές εκτάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Έξετερ του Ντέβον μια 70χρονη βρήκε τραγικό θάνατο το Σάββατο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, καταπλακώθηκε από δέντρο, ενώ λίγο νωρίτερα ένας άνδρας πνίγηκε μέσα σε ποταμό στην επαρχία Κέμπριτζσαϊρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video από τον τραγικό θάνατο της ηλικιωμένης…

Σοκαρισμένος ο πρωθυπουργός της Βρετανίας

Με μήνυμα του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους πληγέντες, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι παρούσα και έτοιμη να βοηθήσει.

«Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες», έγραψε.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «guardian» η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της ευρωπαϊκής χώρας έχει εκδώσει περίπου 260 προειδοποιήσεις για πλημμύρες κυρίως στο νότιο και νοτιοδυτικό (59) τμήμα καθώς και στα κεντρικά (144).

«Είμαστε προετοιμασμένοι»

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας, Richard Benyon, απέδωσε τα εύσημα στην ετοιμότητα των σωστικών συνεργείων, προσθέτοντας πως ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις καιρικές προκλήσεις.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από την ταχύτητα των Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης. Έχουμε πάρει το μάθημά μας από τις πλημμύρες του 2007. Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι ωστόσο δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί μέχρι στιγμής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα», σημείωσε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας περίπου 20.000 σπίτια έχουν προστατευτεί από τα αντιπλημμυρικά έργα των τελευταίων ετών», συμπλήρωσε.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στην Αγγλία, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012, 07:50
Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στο Σόμερσετ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, 12:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης