Μία νέα τεχνολογική ανακάλυψη αναμένεται να προσφέρει μεγάλη βοήθεια στο αστυνομικό έργο.

Το όνομα της συσκευής είναι «Golden-i» και χρησιμοποιεί υπέρυθρη τεχνολογία προκειμένου να επιτρέπει στους χρήστες του να βλέπουν μέσα από τοίχους. Η συσκευή αυτή λειτουργεί με φωνητικές εντολές και με τις κινήσεις του κεφαλιού, καθώς «φοριέται» στο κεφάλι σαν τα γυαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικάνικη εταιρία Kopin Corporation, ανέλαβε την κατασκευή του Golden-i, ωστόσο τη δημιουργία των προσθηκών εκείνων που θα χρησιμοποιηθούν από την αστυνομία έχει αναλάβει να δημιουργήσει η εταιρία Ikanos Consulting. Η ανάπτυξη αυτής της συσκευής δεν θα περιοριστεί μόνο για χρήση από την αστυνομία, καθώς υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας αντίστοιχων σετ για την πυροσβεστική και για τα νοσοκομειακά πληρώματα.

Τα γυαλιά αυτά θα έχουν λειτουργίες που θα επιτρέπουν στους αστυνομικούς την αναγνώριση των υπόπτων προσώπων, την εξερεύνηση ενός χώρου ακόμη και όταν υπάρχει μπροστά ένας τοίχος, «σκανάρει» πινακίδες οχημάτων και δίνει συντεταγμένες για διάφορες αποστολές της αστυνομίας. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα να ανατρέξει κανείς σε χάρτες και μπορεί να λειτουργήσει σαν GPS. Τέλος, επιτρέπει και την βιντεοσκόπηση, η οποία μπορεί να γίνει αντικείμενο streaming.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συσκευή αυτή είναι ακόμη υπό δοκιμή και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των επόμενων μηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης