Περί τους 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης χθες, για να εκφράσουν τις αποδοκιμασίες τους σε εκδήλωση -με αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις- όπου θα ήταν ομιλητής ο διατελέσας υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης) Χένρι Κίσιντζερ.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα που τον αποκαλούσαν «εγκληματία πολέμου» και τον κατηγορούσαν για γενοκτονία.
Δεκάδες από τους διαδηλωτές, οργανωμένοι ως ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Νιου Γιορκ (NYU), κατόρθωσαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση για την 45η επέτειο της απονομής  του Νόμπελ Ειρήνης στον Κίσιντζερ.
Την ώρα που μιλούσε ο Κίσιντζερ και εξηγούσε τις διπλωματικές του εμπειρίες και αποσπάσματα από την καριέρα του, φοιτητές τον διέκοψαν αρκετές φορές φωνάζοντας προσβλητικά συνθήματα εναντίον του. Κάθε τόσο οι αρμόδιοι για την προστασία της εκδήλωσης απομάκρυναν τους «ταραξίες» από την αίθουσα, έως την επόμενη διακοπή.

Κάποιοι τον χαρακτήρισαν «το ίδιο κακό με τους Ναζί» κι άλλοι είπαν ότι «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα».

«Θα πρέπει κάποτε να δώσεις απαντήσεις για τα εγκλήματα πολέμου που έχεις διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας» είπε ένας διαδηλωτής, ενώ άλλος φώναξε «θα πρέπει να σαπίσεις στη φυλακή κι από εκεί κατευθείαν στην κόλαση».
Ο Κίσιντζερ άκουγε απαθής τις κατηγορίες που εκτοξεύονταν εναντίον του.
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο παρέμεναν όσο διαρκούσε η εκδήλωση κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Καταδικάστε τον εγκληματία πολέμου».

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης