Το βίντεο-ντοκουμέντο της σημερινής τραγωδίας στην Αργεντινή που στοίχισε τη ζωή σε 10 ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο Ολυμπιονίκες και μία ιστιοπλόος, δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο οπτικό υλικό αποτυπώνονται καρέ-καρέ οι δραματικές στιγμές κατά τις οποίες δύο ελικόπτερα, που μετέφεραν παίκτες ριάλιτι σόου συγκρούονται στον αέρα και στη συνέχεια πέφτουν με φόρα στο έδαφος.

Αεροπορική τραγωδία

Τα γυρίσματα της εκπομπής «Dropped» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 κατέληξαν στη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία των τηλεοπτικών ριάλιτι επιβίωσης: Οκτώ Γάλλοι, ανάμεσά τους η ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό και η κολυμβήτρια Καμίγ Μυφά, σκοτώθηκαν στην Αργεντινή, όταν τα δύο ελικόπτερα που είχαν ναυλωθεί από την παραγωγή για τις ανάγκες της εκπομπής συγκρούσθηκαν.

Τα γυρίσματα της εκπομπής «Dropped» του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου TF1 κατέληξαν στη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία των τηλεοπτικών ριάλιτι επιβίωσης«Η σύγκρουση μεταξύ δύο ελικοπτέρων στην Κεμπράδα ντελ Γέσο προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων… Συμμετείχαν στην παραγωγή του “Dropped”» ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση των Αρχών της επαρχίας Λα Ριόχα, στη βορειο-δυτική Αργεντινή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι η Φλοράνς Αρτό, 57 ετών, η Καμίγ Μυφά, 25 ετών και ο πυγμάχος Αλεξίς Βαστίν, 28 ετών, βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

Τα άλλα μέλη της ομάδας του «Dropped» που σκοτώθηκαν ήταν, σύμφωνα με τις Αρχές της Αργεντινής, «οι Λοράν Σμπασνίκ, Λουσί Μέι-Νταλμπί, Βολόντια Γκινάρ, Μπρις Γκιλμπέρ και Εντουάρ Ζιλ».

Οι δύο Aργεντίνοι πιλότοι των ελικοπτέρων είναι επίσης νεκροί.

Λανθασμένος χειρισμός;

Οι συνθήκες της σύγκρουσης ερευνώνται. Το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως το δυστύχημα να οφείλεται σε λανθασμένο χειρισμό ενός ή και των δύο πιλότων.

«Όπως φαίνεται, τα δύο ελικόπτερα συγκρούσθηκαν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν γνωρίζουμε σε τι οφείλεται η σύγκρουση, οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν καλές» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος των τοπικών Αρχών.

Τα γυρίσματα του «Dropped» είχαν αρχίσει στο τέλος του Φεβρουαρίου στην Ουσουάγια, στο νότιο άκρο της αμερικανικής ηπείρου, στην Παταγονία. Η μετάδοση του ριάλιτι, που είχε θέμα την επιβίωση οκτώ αθλητών στη φύση, επρόκειτο να ξεκινήσει το επόμενο καλοκαίρι στη Γαλλία, σύμφωνα με τον παρουσιαστή του Λουί Μπντεν.

Ο κολυμβητής Αλέν Μπερνάρ, η ποδηλάτις Τζίνι Λονγκό, ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ, η αθλήτρια του σνόουμπορντ Αν-Φλορ Μαρξέρ και ο πατινέρ Φιλίπ Καντελορό θα συμμετείχαν επίσης σε αυτό.

Συντετριμμένος ο Ολάντ

Συντετριμμένος για την τραγωδία στην Αργεντινή δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
«Ο χαμός των συμπατριωτών μας προκαλεί τεράστια θλίψη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

«Τεράστια οδύνη μπροστά στο δράμα αυτό. Ολόκληρη η Γαλλία πενθεί σήμερα. Συμπαράσταση στις οικογένειες των θυμάτων» έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς για τους Γάλλους αθλητές «που έλαμψαν για τη Γαλλία».

Ο ποδοσφαιριστής Σιλβέν Βιλτόρ, από τους συμμετέχοντες αθλητές στην εκπομπή, δήλωσε συντετριμμένος. «Είμαι λυπημένος για τους φίλους μου, τρέμω, είμαι τρομοκρατημένος, δεν έχω λόγια» έγραψε στο Twitter.

Αρτό, Μυφά και Βαστίν λίγο πριν από τη μοιραία πτήση

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης