Στιγμές αγωνίας έζησαν το βράδυ της Δευτέρας επιβάτες αμαξοστοιχίας στη Γερμανία.

Επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο, την ώρα που άλλοι επιχείρησαν να αφοπλίσουν τον δράστη​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ένας 17χρονος Αφγανός επιτέθηκε με τσεκούρι σε τουλάχιστον 21 άτομα που βρίσκονταν σε βαγόνι του περιφερειακού τρένου στην περιοχή του Βίρτσμπουργκ, στη Βαυαρία. Επικράτησε πανικός. Επιβάτες έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν καταφύγιο, την ώρα που άλλοι επιχείρησαν να αφοπλίσουν τον δράστη. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου Γιοάχιμ Χέρμαν, ο νεαρός κρατούσε και μαχαίρι. Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανέφεραν ότι ο ένοπλος φώναξε «ο Θεός είναι μεγάλος», ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο όπου ζούσε ο δράστης βρέθηκε αυτοσχέδια σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ο 17χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, την ώρα που επιχείρησε να διαφύγει. Η σιδηροδρομική σύνδεση Βίρτσμπουργκ – Όξενφουρτ διεκόπη, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να σπεύδουν στο σημείο. Όπως ανακοινώθηκε, ο νεαρός είχε φθάσει σε γερμανικό έδαφος ως ασυνόδευτος πρόσφυγας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνα από το εσωτερικό του τρένου

Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο

Εξετάζουν εμπλοκή του Χαλιφάτου

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στις γερμανικές Αρχές, υπό τον φόβο ενδεχόμενης εμπλοκής του Ισλαμικού Χαλιφάτου, στον απόηχο του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας και των βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία.

Το αιματηρό συμβάν στο περιφερειακό τρένο στη Βαυαρία σημειώθηκε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία εντείνεται η συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η ΓερμανίαΤα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία παραμένουν αυξημένα, με το Βερολίνο να έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αντιμετώπισης τρομοκρατικών επιθέσεων, καθώς είναι η χώρα που μαζί με Ιταλία και Αγγλία θεωρούνται πιθανοί στόχοι τζιχαντιστών λόγω της συμμετοχής τους στον Διεθνή Συνασπισμό της Δύσης, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, που βομβαρδίζει θέσεις του Χαλιφάτου σε Συρία και Ιράκ.

Το αιματηρό συμβάν στο περιφερειακό τρένο στη Βαυαρία σημειώθηκε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία εντείνεται η συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζει η Γερμανία. Η Άνγκελα Μέρκελ τάσσεται σταθερά υπέρ της υποδοχής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, την ώρα που η αντιπολίτευση ασκεί πιέσεις για την επιβολή σημαντικών περιορισμών, εκμεταλλευόμενη το κλίμα ξενοφοβίας που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της γερμανικής κοινωνίας.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης