Τουλάχιστον 33 μετανάστες πνίγηκαν σήμερα στα ανοικτά των τουρκικών ακτών, σε ένα νέο ναυάγιο στη θάλασσα του Αιγαίου, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Οι μετανάστες από τη Συρία, το Αφγανιστάν αλλά και τη Μιανμάρ είχαν αναχωρήσει από την τουρκική επαρχία Τσανάκκαλε και προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε 75 μετανάστες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων.

Το ανατραπέν σκάφος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από τις τουρκικές ακτές και σωσίβια γιλέκα όπως και προσωπικά αντικείμενα των μεταναστών που πνίγηκαν διακρίνονταν στην παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των θυμάτων του ναυαγίου είναι και παιδιά, σύμφωνα με φωτογράφο του AFP. Το άψυχο σώμα ενός βρέφους, το οποίο ήταν ντυμένο, ξεβράστηκε στην ακτή κοντά στην πόλη Αϊβατζίκ και το σώμα άλλου μωρού περισυνελέγη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το νέο αυτό δράμα προστίθεται στα αλλεπάλληλα ναυάγια που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο Πέλαγος. Ήδη την Πέμπτη 24 μετανάστες, ανάμεσά τους 10 παιδιά, πνίγηκαν σε ναυάγιο στα ανοικτά της Σάμου. Την Τετάρτη, επτά άνθρωποι, μεταξύ τους δύο παιδιά, πνίγηκαν στα ανοικτά της Κω και την περασμένη εβδομάδα 45 μετανάστες χάθηκαν σε τρία ναυάγια, στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης