Ένα απίστευτο δράμα ζει εδώ και μέρες η 39χρονη Βρετανίδα Rhonda Jones, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η 16χρονη κόρη της Fay Jones, έπεσε θύμα βίαιας αρπαγής από τον 22χρονο διαδικτυακό της «φίλο» Murat Can Ertani, στην πόλη του Μαρμαρά της Τουρκίας στην οποία ταξίδεψαν προκειμένου να επισκεφθούν την γιαγιά τής Fay Jones που διαμένει εκεί εδώ και χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστορία ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η Rhonda Jones επισκέφθηκε και πάλι με την κόρη της τον Μαρμαρά. Η 15χρονη τότε Fay γνώρισε για πρώτη φορά τον Murat ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος ξενοδοχείου. Μετά την επιστροφή τους στην Βρετανία, η έφηβη Fay διατήρησε -μέσω facebook- την επαφή της με τον κατά έξι χρόνια μεγαλύτερό της Murat, χωρίς ωστόσο να συμβαίνει τίποτε περισσότερο μεταξύ τους από μια απλή διαδικτυακή φιλία.

Φέτος το καλοκαίρι και στις 26 Ιουνίου, μητέρα και κόρη έφτασαν για δεύτερη φορά στον Μαρμαρά, σε ένα πλέον καθιερωμένο ταξίδι προκειμένου να δουν την γιαγιά της Fay αλλά και για να κάνουν διακοπές, κάτι που άλλωστε είχε υποσχεθεί η Rhonda στην κόρη της, καθώς όλο τον χειμώνα ήταν κλεισμένη στο δωμάτιό της και διάβαζε, οι εξαιρετικά υψηλές μάλιστα μαθητικές της επιδόσεις της είχαν δώσει πολλά αριστεία.

Φυσικά η Fay, είχε ενημερώσει από το facebook τον «friend» πλέον Murat πως επρόκειτο να έρθουν και φέτος στον Μαρμαρά, χωρίς όμως να φανταστεί σε τι περιπέτειες θα την έβαζε τελικά αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δοκιμάσαμε απίστευτη έκπληξη λέει η 39χρονη μητέρα, όταν με το που πήγαμε να περάσουμε την είσοδο του ξενοδοχείου, ξαφνικά είδαμε τον νεαρό μπροστά μας χωρίς να το περιμένουμε. Δεν αξιολογήσαμε όμως κάτι σε αυτό, καθώς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πού θα μπορούσε να φτάσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.

Τις επόμενες μέρες η κόρη μου άρχισε να κάνει παρέα μαζί του, κάτι που όμως της κόστισε ακριβά, καθώς διαπίστωσε πως επρόκειτο για ένα βίαιο άνθρωπο με αλλόκοτη συμπεριφορά.

Κάποια μέρα που την είδε να χορεύει στην πίστα, την τράβηξε βίαια αποκαλώντας την «πόρνη» μπροστά σε όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα την χτύπησε και στο πρόσωπο με μία παγοθήκη. Σοκαρισμένη η κόρη μου από το γεγονός μου δήλωσε πως η φιλική της σχέση με το συγκεκριμένο άτομο έληξε και πως δεν ήθελε ούτε καν να τον ξαναδεί μπροστά της».

Από την προηγούμενη Πέμπτη όμως η κόρη της αγνοείται, και όπως όλα δείχνουν βρίσκεται παρά την θέλησή της με τον -επίσης εξαφανισμένο από προσώπου γης- 22χρονο Murat Can Ertani ο οποίος έχει ένα εξαιρετικά βαρύ ποινικό μητρώο, που περιλαμβάνει ποινές φυλάκισης για μαχαιρώματα, διαρρήξεις και άλλα αδικήματα, ενώ ταυτόχρονα του είχε απαγορευθεί και η είσοδος σε χώρους που σερβίρονται αλκοολούχα ποτά, λόγω του εξαιρετικά βίαιου του χαρακτήρα του.

Η 16χρονη Fay έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής, και η μητέρα της σε έξαλλη κατάσταση, απευθύνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε να την βοηθήσει να επιστρέψει, φοβούμενη άμεσα για την ζωή της κόρης της, γνωρίζοντας πως το συγκεκριμένο άτομο είναι ικανό για όλα.

Η Τουρκική Αστυνομία έχει εξαπολύσει κυριολεκτικά ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, κάτι που έγινε χθες, ωστόσο ο Murat κατάλαβε πως τον παρακολουθούν και κατάφερε να τους ξεφύγει τρέχοντας μέσα στο πλήθος, ενώ πάντα από το μπράτσο τραβούσε βίαια την έφηβη κοπέλα.

Μέχρι στιγμής η 16χρονη Fay Jones εξακολουθεί να μην έχει επικοινωνήσει με τη μητέρα της, όσο περνούν όμως οι μέρες η μεταφορά της σε σημείο που θα είναι αδύνατον πλέον να εντοπιστεί περιορίζονται σημαντικά, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την εξέλιξη της υπόθεσης, για την οποία έχουν αρχίσει να εμπλέκονται και οι προξενικές βρετανικές Αρχές.

Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης