Τρομοδέμα το οποίο είχε παρόμοια συνδεσμολογία με τα πακέτα-βόμβες τα οποία είχαν σταλεί σε ΔΝΤ και Σόιμπλε εστάλη τον Μάρτιο στην Ιταλία.

«Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίσθηκε και απενεργοποιήθηκε εκρηκτικό δέμα που απευθυνόταν σε οίκο αξιολόγησης του Μιλάνου», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της η εφημερίδα Corriere della Sera.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σχετικά δημοσίευμα η είδηση δεν έγινε γνωστή τότε αλλά διέρρευσε τώρα, καθώς οι Ιταλοί υπεύθυνοι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αποφάσισαν να ασχοληθούν εκ νέου με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που, όπως αναφέρουν έχει «διαρκείς διασυνδέσεις με την Ιταλία», μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο.

Οι ίδιες πληροφορίες υπογραμμίζουν ότι το περιεχόμενο του πακέτου που έφτασε στην Ιταλία φέρεται να έφερε ομοιότητες στην εκρηκτική ύλη, όπως επίσης και στην συνδεσμολογία με τα πακέτα που έφτασαν σε Παρίσι και Βερολίνο, τον περασμένο Μάρτιο.

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα εξηγεί πως θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο ως αποστολέας του δέματος να είναι ένας Έλληνας πολιτικός ή μέλος της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάρτιο εξάλλου, οι «Πυρήνες» είχαν αναλάβει την ευθύνη για τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια υπαλλήλου του ΔΝΤ στο Παρίσι όπου φερόμενος ως αποστολέας ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας αλλά και για το άλλο πακέτο που έφτασε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ φέρεται να είχε βάλει μπλόκο σε ακόμα οκτώ τέτοια πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Στο τέλος του άρθρου του η εφημερίδα του Μιλάνου αναφέρει, ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν και άλλες αποστολές εκρηκτικών δεμάτων, μέσα στον Ιούνιο.

Για την υπόθεση ήδη ξεκαθαρίζεται πως έχουν ενημερωθεί οι ελληνικές αρχές που προσπαθούν να πραγματοποιούν έρευνες έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει σύνδεση με τα δύο πακέτα-βόμβες που εστάλησαν σε Παρίσι και Βερολίνο.

Η έρευνα αυτή έχει διεξαχθεί πλέον σε δύο επίπεδα: Πρώτον διερευνάται το αν το τρομοπακέτο εστάλη από την Ελλάδα και δεύτερον αν υπάρχει τελικά υπάρχει συνεργασία των οργανώσεων αυτού του χώρου σε διαφορετικές χώρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης