Συγκλονιστικά πλάνα από τις μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS), που ωθούν χιλιάδες αμάχους στον δρόμο της προσφυγιάς, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Russia Today (RT).

Ο πολεμικός ανταποκριτής του RT William Whiteman και το συνεργείο του βρέθηκαν στη μέση μιας σύρραξης των κυβερνητικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών που έχουν εισβάλει στη Σύρτη της Λιβύης, και γλύτωσαν την τελευταία στιγμή από επίθεση αυτοκτονίας βομβιστή με όχημα που εφόρμησε εναντίον των μαχητών που υπερασπίζονται τα εδάφη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν προλάβει να πυροδοτήσει τη βόμβα, ο εξτρεμιστής «εξουδετερώθηκε» από όλμο που βρήκε τον στόχο του, λίγο πριν το αυτοκίνητο φτάσει στο σημείο όπου βρισκόταν το συνεργείο. 

Η μάχη συνεχίστηκε και ένας πολεμιστής λέει στην κάμερα του RT: «Εδώ είμαστε Ισλάμ. Αυτοί οι άνθρωποι, του ISIS, είναι τρομοκράτες. Σκοτώνουν κόσμο».

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυνάμεις της κυβέρνησης που στηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν το μεγαλύτερο μέρος της παράκτιας Σύρτης. Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη λιβυκή Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) ανακοίνωσαν την Τρίτη 16 Αυγούστου ότι ανακατέλαβαν μια από τις τελευταίες συνοικίες τις οποίες διατηρούσαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου, οι οποίοι όμως στη συνέχεια κατάφεραν να κερδίσουν και πάλι έδαφος.

Οι δυνάμεις της νέας κυβέρνησης στην Τρίπολη μπήκαν στη Σύρτη την 9η Ιουνίου στο πλαίσιο της προσπάθειας να εκδιωχθούν από αυτήν οι τζιχαντιστές. Το ISIS είχε μετατρέψει την πόλη αυτή σε προπύργιό του στη Λιβύη από τον Ιούνιο του 2015.

Με τη βοήθεια βομβαρδισμών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ μετά την 1η Αυγούστου, οι κυβερνητικοί προσπαθούν να εκδιώξουν από τη Σύρτη τους τζιχαντιστές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης