Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου εντός κατοικημένης περιοχής στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη Γκαζιαντέπ ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά εξερράγη στις 19.45 το απόγευμα της Δευτέρας, την ίδια στιγμή που δίπλα του είχαν μόλις σταθμεύσει δύο λεωφορεία γεμάτα κόσμο. Σύμφωνα με την αγγλική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet, η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή, ώστε προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές και στα γύρω καταστήματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημος αριθμός των τραυματιών, ωστόσο τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι ξεπερνούν τους 50.

Δείτε το video…

Βλέπουν «δάκτυλο» του PKK

Εν τω μεταξύ, στις πρώτες του δηλώσεις ο κυβερνήτης της επαρχίας άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από την αιματηρή επίθεση κρύβονται μέλη του PKK, οργάνωσης με έντονη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί ένα από τα κέντρα υποδοχής των Σύρων προσφύγων που εγκαταλείπουν κατά χιλιάδες τη γειτονική χώρα λόγω των συγκρούσεων ανάμεσα στον κυβερνητικό στρατό και τους αντικαθεστωτικούς.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, δύο Τούρκοι Στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας ακόμη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ύστερα από την έκρηξη νάρκης στη νοτιοανατολική επαρχία Χάκαρι. Με ανακοίνωσή τους οι τοπικές Αρχές κατηγόρησαν το PKK πως ευθύνεται και γι αυτό το περιστατικό.

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης