Η σουηδική εισαγγελία απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον του Τζούλιαν Ασάνζ και θα επανεξετάσει το ένταλμα σύλληψής του, ανακοίνωσε το WikiLeaks.

H απόφαση ελήφθη από την επικεφαλής της σουηδικής εισαγγελίας. Όπως ανακοινώθηκε, σταματά η έρευνα εναντίον του συνιδρυτή του WikiLeaks.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γενική εισαγγελία Marianne Ny ανακοίνωσε σήμερα πως «αποφασίσθηκε να σταματήσει η προκαταρκτική έρευνα για την καταγγελθείσα υπόθεση βιασμού με κατηγορούμενο τον Julian Assange», μετέδωσε το Reuters.

Η απόφαση για την παύση της έρευνας για την υπόθεση βιασμού που είχε καταγγελθεί πριν από επτά χρόνια αναμένεται να επηρεάσει τη διαμονή του Ασάνζ που έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του από το 2012, παρόλο που ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση της σουηδικής εισαγγελίας ακολουθεί την προσφυγή του Σουηδού δικηγόρου του Ασάνζ με την οποία ζητούσε να αρθεί το ένταλμα σύλληψης. Ένας από τους λόγους που επικαλέσθηκε ο δικηγόρος του Ασάνζ είναι η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης Jeff Sessions τον Απρίλιο, ότι «η σύλληψη του συνιδρυτή του WikiLeaks αποτελεί ”άμεση προτεραιότητα”».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης