Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν εκ νέου το Σάββατο οι δρόμοι στην πρωτεύουσα της Χιλής, καθώς μαινόμενοι φοιτητές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Κατεστραμμένα αυτοκίνητα, σπασμένες βιτρίνες και κάδοι απορριμμάτων παραδομένοι στις φλόγες είναι οι εικόνες που συνθέτουν το σκηνικό καταστροφής στο Σαντιάγκο. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και επιτέθηκαν με γκλοπ κατά των διαδηλωτών, απαντώντας στις πέτρες, τα ξύλα και τις μολότοφ που τους πέταξαν. Οι πρώτες διαδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής και κορυφώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους φοιτητές είχε κατέβει στους δρόμους και πλήθος κόσμου, προκειμένου να τιμήσουν την «Ημέρα του Νέου Πολεμιστή». Στις 29 Μαρτίου 1985 δύο αδέρφια, οι Rafael και Eduardo Vergara Toledo, είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια βίαιης διαδήλωσης κατά του καθεστώτος του Augusto Pinochet. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθεί στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο πρόεδρος της χώρας, Sebastian Pinera, οι οποίες αυξάνουν ακόμα περισσότερο το κόστος για τη φοίτηση στα κατά τόπους Πανεπιστήμια.

Διαβάστε επίσης:
Συγκρούσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Χιλή, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013, 15:35

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης