Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ο εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ο θάνατος του Muammar Gaddafi τον περασμένο Οκτώβριο να αποτελεί έγκλημα πολέμου, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Νομίζω ότι ο τρόπος που πέθανε ο Muammar Gaddafi δημιουργεί αρκετές υπόνοιες για… διάπραξη εγκλημάτων πολέμου», τόνισε αρχικά ο Luis Moreno-Ocampo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λίβυος Συνταγματάρχης είχε επιχειρήσει να απομακρυνθεί από τη γενέτειρά του, Σίρτη, όταν η αυτοκινητοπομπή στην οποία επέβαινε, δέχτηκε πυρά από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ. Έχοντας τραυματιστεί από την αεροπορική επιδρομή, επιχείρησε να κρυφτεί μέσα σε έναν υπόνομο για να καταλήξει τελικά στα χέρια μαχητών του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC). Τα ερασιτεχνικά video που τον δείχνουν να εκλιπαρεί για έλεος είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Σκοπός μας είναι να ερευνήσουμε όλες τις καταγγελίες για εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του NTC είχε δεσμευτεί ύστερα από τις διεθνείς πιέσεις να ξεκινήσει έρευνα για το αν τελικά ο θάνατος του Λίβυου Συνταγματάρχη αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Έγκλημα πολέμου ο θάνατος του Gaddafi;, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011, 04:04

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης