Η «Χρυσή Αυγή» χτύπησε κατά κυριολεξία. Ο βουλευτής της, Ηλίας Κασιδιάρης, γρονθοκόπησε σε ζωντανή μετάδοση τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και περιέχυσε με νερό τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Όλα τα κόμματα καταδίκασαν το βίαιο συμβάν. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής αποχώρησε αμέσως μετά το επεισόδιο. Αρχηγοί κομμάτων αλλά και γνωστοί πολιτικοί με κατ’ ιδίαν παρεμβάσεις εξέφρασαν την οργή και τον αποτροπιασμό τους για την πράξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Λέξεις όπως «ντροπή» και φράσεις όπως «τα φασιστοειδή», «φασίστες» κ.λπ. κυριάρχησαν. Η Λιάνα Κανέλλη, δείχνοντας τον μώλωπα στο πρόσωπό της, είπε: «Για να φύγει αυτή η μελανιά, μαυρίστε τα φασισταριά».

Oι απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν έπειτα από έντονη αντιπαράθεση. Η εκπομπή διεκόπη και όλοι έμειναν άφωνοι από την πρωτόγνωρη επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα δημοσιογράφοι και τεχνικοί προσπαθούσαν να τον συγκρατήσουν, αλλά ο βουλευτής έφυγε μαινόμενος και απειλώντας παράλληλα με μηνύσεις. Οι φύλακες προσπάθησαν να κλείσουν τις πόρτες του πάρκινγκ, για να μη φύγει αλλά δεν τον πρόλαβαν.


(Η Λιάνα Κανέλλη δείχνει το χτύπημα στο μάτι της)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη σύλληψή του.

Δείτε το video:

«Όποιοι νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα βγάλουν το ΚΚΕ από την πατριωτική δράση αυτού του τόπου είναι γελασμένοι» δήλωσε η κα Κανέλλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή μετά το περιστατικό. «Αν δεν το κόψουμε το απόστημα μόνοι μας, μπροστά μας θα το βρούμε. Αυτοί που παρασύρθηκαν και τους ψήφισαν, να ξέρουν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους» πρόσθεσε.

Στην εκπομπή παρενέβη και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Μάκης Μαΐλης, ο οποίος έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για άνανδρους τραμπούκους. «Δεν βρίσκω λόγια καταγγελίας και αγανάκτησης για τους άνανδρους τραμπούκους, τους αντικομμουνιστές, αυτήν την πολιτική αλητεία που εμφανίζεται ως προστάτης του ελληνικού λαού. Νομίζουν ότι θα τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ με τέτοιες ενέργειες; Είναι βαθιά νυχτωμένοι» ανέφερε.

«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι νεοναζιστές αποκαλύφθηκαν και στον τηλεοπτικό χρόνο» σημείωσε, παρεμβαίνοντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, και συνέχισε: «Πρώτα πρέπει να αντιδράσουν εκείνοι που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να μπουν στη Βουλή οι μπράβοι ναζιστές».

Την επίθεση καταδίκασαν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, αλλά και ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης