Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν σήμερα να δημιουργήσουν έναν προϋπολογισμό της Ευρωζώνης για την ενίσχυση των επενδύσεων και την προώθηση της οικονομικής σύγκλισης μεταξύ των 19 χωρών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν ενόψει της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι ο προϋπολογισμός της Ευρωζώνης θα χρησιμοποιείται για να ενισχυθούν οι επενδύσεις, επίσης με στόχο να ενδυναμωθεί η σύγκλιση εντός της Ευρωζώνης», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

«Έχουμε ένα προσχέδιο της νέας Ευρωζώνης και αυτό είναι πραγματικά καλή εξέλιξη», δήλωσε.Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν ενόψει της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι ο κοινός προϋπολογισμός θα είναι σε πλήρη λειτουργία έως το 2021.

Οι λεπτομέρειες του προϋπολογισμού, όπως τα ποσά και αν θα χρηματοδοτηθεί από εθνικές πηγές ή ένα ευρωπαϊκό φόρο, θα οριστικοποιηθούν από τους υπουργούς Οικονομικών πριν το τέλος του έτους.

Τα βρήκαν και στο μεταναστευτικό

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε παράλληλα ότι χρειάζεται μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στο μεταναστευτικό, προσθέτοντας ότι η ίδια θέλει να αποτρέψει την περαιτέρω διάσπαση της Ευρώπης για το πώς θα αντιμετωπιστούν στο μέλλον οι μεταναστευτικές ροές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να πετύχει μία συντονισμένη πολιτική για το μεταναστευτικό στην Ε.Ε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης