Δύο άνδρες ζουν τα τελευταία χρόνια επάνω σε μια συστάδα δέντρων, στη μέση ενός αυτοκινητοδρόμου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας και πλέον καλούνται να εγκαταλείψουν αυτό που αποκαλούν εδώ και πολύ καιρό «σπίτι» τους, με εντολή των τοπικών Αρχών.

Επισήμως η μετακίνησή τους πραγματοποιείται για λόγους ασφαλείας, ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται να φύγουν, τονίζοντας ότι οι συνθήκες που βρίσκουν εκεί είναι πολύ καλύτερες από κάποιο ερειπωμένο κτίριο της Πρόνοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έκανε κρύο και έβρεχε. Έπρεπε να βρω ένα μέρος να προστατευτώ και βρήκα το συγκεκριμένο δέντρο. Διαπίστωσα ότι ήταν πολύ ωραία και έτσι αποφάσισα να μείνω. Είναι πολύ πιο ασφαλές και ήσυχο για να κοιμάμαι εδώ, παρά σε κάποιο καταφύγιο της Πρόνοιας ή στον δρόμο», αναφέρει ο ένας από τους δύο «ανθρώπους των δέντρων», όπως τους αποκαλούν οι κάτοικοι της περιοχής.

Εκτιμάται ότι 15 χιλ. άστεγοι κατοικούν στο Σάο Πάολο χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να μένουν σε κάποια από τις πρόχειρες κατασκευές των παραγκουπόλεων, οι οποίες υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης