Μισθοί δύο ταχυτήτων φαίνεται πως εξακολουθούν να υφίστανται στο Δημόσιο. Μπορεί κάποιοι μόλις και μετά βίας να παίρνουν 700 ευρώ, ωστόσο κάποιοι προνομιούχοι υπάλληλοι σε ΔΕΚΟ ή υπό διάλυση οργανισμούς λαμβάνουν ακόμη και σήμερα, εν καιρώ κρίσης, μισθούς-σκάνδαλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ακόμη και μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών μέσα στο ίδιο υπουργείο παρατηρούνται μισθολογικές διαφορές ύψους από 1.500 έως και 2.000 ευρώ για υπαλλήλους που διαθέτουν τα ίδια προσόντα.

Για παράδειγμα, στο Υπουργείο Μεταφορών υπάλληλοι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που υπηρετούν σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό έχουν μέσες μηνιαίες αποδοχές 2.600 ευρώ, την ώρα που οι συνάδελφοί τους στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ παίρνουν μισθούς κοντά στα 1.300€ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ κοντά στα 1.700€.

Μάλιστα, στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), το οποίο είναι υπό κατάργηση, οι μισθοί είναι περίπου 2.300 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οι υπάλληλοι Π.Ε. της ΔΕΗ έχουν μισθούς κοντά στα 3.700 ευρώ μικτά ή 2.100 καθαρά, την ώρα που οι μηνιαίες αποδοχές για υπαλλήλους Π.Ε. στο ίδιο υπουργείο ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 930 ευρώ.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών ένας υπάλληλος που υπηρετεί στην Ελλάδα έχει απολαβές περίπου 1.600 ευρώ, ενώ με τα ίδια προσόντα ένας υπάλληλος στο εξωτερικό αμείβεται με 3.600 ευρώ μηνιαίως.

Με τις μηνιαίες αποδοχές των δασκάλων και καθηγητών να μη φθάνουν ούτε τα 1.000 ευρώ, ακόμη κι αν αυτοί διαθέτουν προϋπηρεσία 10 ετών, κάποιοι θεωρούν προκλητικούς τους μισθούς των δημοσιογράφων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων με μέσο όρο τα 2.100 ευρώ ή τις απολαβές των υπαλλήλων στην ΕΛΣΤΑΤ με μέσο όρο τα 2.300 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα προκλητικοί θεωρούνται εν μέσω κρίσης μισθοί όπως αυτοί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με μέσο όρο τα 3.400 ευρώ.

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται για τους υψηλά ισταμένους. Ειδικότερα, στα 7.761 ευρώ ανέρχεται ο μισθός του διευθυντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, στα 7.144 ευρώ με τα επιδόματα ο μισθός του αρχιπλοηγού επαρχίας στο ναυτικό προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας και στα 4.078 ευρώ ο μισθός του διευθυντή του Κέντρου Κινηματογράφου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης