Συνάντηση με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βenoît Coeuré είχε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Επί τάπητος τέθηκε το πρόγραμμα διοχέτευσης ρευστότητας στις ευρωπαϊκές τράπεζες από την ΕΚΤ, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, με την αγορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενυπόθηκων τίτλων που κατέχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα αυτό – γνωστό ως μίνι ποσοτική χαλάρωση – έχει στόχο την αναχαίτιση του πολύ χαμηλού πληθωρισμού και την τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, καθώς η ΕΚΤ προσδοκά ότι σημαντικό μέρος της ρευστότητας θα διοχετευθεί στη συνέχεια από τις τράπεζες στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη σημερινή, δίωρη συνάντηση τέθηκε και το θέμα των stress tests στις ελληνικές τράπεζες, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι ο Βenoît Coeuré συναντάται αυτήν την ώρα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης