Ακόμα και 90 ημέρες καλούνται να περιμένουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες προκειμένου να εγκριθεί η αίτησή τους και να λάβουν την επιστροφή του ΦΠΑ.

Εκτιμάται πως ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους μπορεί να φθάσει και τα… πέντε χρόνια​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), οι εφορίες καλούνται να καταβάλουν 983,8 εκατ. ευρώ για 8.312 αιτήσεις, από τα οποία τα 753,66 εκατ. ευρώ αφορούν σε 5.891 αιτήσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών που έχουν κατατεθεί πριν από 90 και πλέον ημέρες. Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για «ασφυκτική» κατάσταση που μεγαλώνει το πρόβλημα ρευστότητας, αφαιρώντας την ικανότητα από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα να ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις φορολογικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο Δημόσιο.

Εκτιμάται πως ο μέσος χρόνος αναμονής για την επιστροφή του φόρου στους δικαιούχους σε 42 από τις 111 Δ.Ο.Υ. της χώρας φθάνει έως και τα πέντε χρόνια, την ώρα που η φοροεπιδρομή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και το οικονομικό επιτελείο επιβάλει πρόστιμα, προσαυξήσεις και απειλεί με κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης