Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η Τελετή Απονομής των Βραβείων Bravo Sustainability Awards για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα, την οποία διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός QualityNet Foundation στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Φέτος, τα Bravo Sustainability Awards συνδέονται με την Πρωτοβουλία για τη Βιώσιμη Ελλάδα 2020 (www.sustainablegreece2020.com) και αναδεικνύουν τις Πρωτοβουλίες και τις Δράσεις που αναπτύσσονται στην Ελλάδα από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσα από μια διαδικασία Διαλόγου με 120 Κοινωνικούς Εταίρους και με τη συμμετοχή 4.686 Ενεργών Πολιτών, διαγωνίστηκαν, αξιολογήθηκαν και αναδείχθηκαν 170 πρωτοβουλίες & δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που κατέθεσαν για πρώτη φορά επιχειρήσεις, Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα φέτος, συμμετείχαν 42 επιχειρήσεις, 15 Οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 18 Οργανισμοί της Κοινωνίας Πολιτών με 170 υποψήφιες πρακτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Υπευθυνότητας στις πέντε κατηγορίες Βραβείων (Bravo Governance, Bravo Market, Bravo Environment, Bravo Society & Bravo In Action), διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό την εμβέλεια του Θεσμού.

Η Αντιπρόεδρος του QNF, κα Χρυσούλα Εξάρχου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Φέτος προσπαθήσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους καθώς και σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας πολιτών να θέσουν υποψηφιότητα στα Βραβεία για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναπτύσσουν στο πεδίο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, προκειμένου να ανοίξει η συγκεκριμένη αγορά και να καταστούν περισσότερο κατανοητά τα μηνύματά της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας σε ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας ώστε να υπάρξει μια γενικότερη αφύπνιση»

Στην Κατηγορία Bravo Governance (Διακυβέρνηση) βραβεύονται στη Διαβάθμιση Μεγάλες εταιρίες οι πρακτικές των επιχειρήσεων: Όμιλος Εταιριών ΟΤΕ και Μυτιληναίος Α.Ε, από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η πρακτική της Περιφέρεια Κρήτης και από τους Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών η πρακτική της Equal Society-Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Κατηγορία Bravo Market (Αγορά) βραβεύονται στη Διαβάθμιση «Μεγάλες εταιρίες» οι πρακτικές των εταιριών Imerys, της Εθνικής Τράπεζας και της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε, στις «Μεσαίες εταιρίες», η πρακτική της Diageo και στις «Μικρομεσαίες» η πρακτική της εταιρίας BASF Hellas ΑΒΒΕ. Από τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βραβεύεται η πρακτική του Δήμου Αθηναίων και από την Κοινωνία Πολιτών η πρακτική του οργανισμού Δεσμός.

Στη κατηγορία Bravo Environment (Περιβάλλον) βραβεύονται στη Διαβάθμιση «Μεγάλες Εταιρίες» οι πρακτικές των ΕΛΒΑΛ Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε, του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ. Στις «Μεσαίες εταιρίες» η πρακτική της ΤΕΜΕΣ Α.Ε και στις «Μικρομεσαίες» βραβεύεται η πρακτική της εταιρίας ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Από τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βραβεύονται οι πρακτικές του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και από τους Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών, οι πρακτικές της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, της Καλλιστώ και της οργάνωσης Καθαρά Χέρια.

Στην Κατηγορία Bravo Society (Κοινωνία) βραβεύονται στη Διαβάθμιση «Μεγάλες εταιρίες» οι πρακτικές της Εθνικής Τράπεζας, της Imerys και της Eurobank Ergasiaw Α.Ε. Στις «Μεσαίες εταιρίες» βραβεύονται οι πρακτικές της Oracle Ελλάς Μ.Ε.Π.Ε και της TNT Ελλάς και στις «Μικρές εταιρίες» η πρακτική της εταιρίας Γ. Καλλιμάνης Α.Ε. Από τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βραβεύονται οι πρακτικές της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Δράμας και του Δήμου Αγίων Αναργύρων –Καματερού. Από τους Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών, βραβεύονται οι πρακτικές της PRAKSIS, της ΕΛΙΞ-Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας και το Solidarity Now.

Στην Κατηγορία Bravo In Action (Σε Δράση) με στόχο την προώθηση των συνεργασιών, βραβεύονται στη Διαβάθμιση «Μεγάλες Εταιρίες» η πρακτικές των εταιριών Vodafone, του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια και του Ομίλου Εταιριών ΟΤΕ. Από τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βραβεύεται η πρακτική του Δήμου Κηφισιάς και από τους Οργανισμούς της Κοινωνίας Πολιτών βραβεύεται η πρακτική της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)

Φέτος για λόγους ενθάρρυνσης της συμμετοχής των μικρομεσαίων οργανισμών στα Bravo Sustainability Awards αποφασίστηκε να δοθεί ένα τιμητικό Βραβείο για τη συνολική παρουσία της εταιρίας Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε η οποία συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη βαθμολογία οριζοντίως ανεξαρτήτου κατηγορίας Βραβείου.

Ο Θεσμός «Bravo Sustainability Awards», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και υποστηρίζεται από το γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (ΟΚΕ) καθώς και από το ΣΕΒ και το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Σχετικά με το Θεσμό Bravo Sustainability Awards:

Τα Bravo Sustainability Awards είναι ένας Θεσμός διαλόγου και εμπλοκής συμμετόχων, ο οποίος ξεκίνησε με το όραμα να περάσει τα μηνύματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας σε ένα ευρύτερο φάσμα της ελληνικής κοινωνίας. Στην ουσία, αποτελεί μια πρωτοποριακή πλατφόρμα διαλόγου, ενημέρωσης και ανοιχτής διαβούλευσης γύρω από τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης