Μία σειρά μέτρων ζητούν οι εταίροι από την Ελλάδα, προκειμένου να ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης τον επόμενο μήνα και να εκταμιευτούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα φορομέτρα που συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση του EuroWorking Group αφορούν μεταξύ άλλων στις ηλεκτρονικές κατασχέσεις, στην κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά, στην εφαρμογή του ποινολογίου της εφορίας, στην κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό ντίζελ και στην έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το πακέτο του 1 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται έως το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου, τίθενται προαπαιτούμενα που αφορούν τράπεζες και ασφαλιστικό. Με άλλα λόγια, τα μέτρα θα αφορούν στη διευθέτηση των «κόκκινων δανείων» και στην έκδοση υπουργικών αποφάσεων για το ασφαλιστικό με βάση τα όσα έχουν συμφωνηθεί στο μνημόνιο.

Στα προαπαιτούμενα των δύο υποδόσεων θα ενταχθούν παράλληλα, η ολοκλήρωση του οργανικού νόμου για τον προϋπολογισμό, η ψήφιση του νέου Μεσοπρόθεσμου και η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης