Ως παράδειγμα ενότητας και αλληλεγγύης προς μίμηση χαρακτηρίστηκε η απόφαση της Ποντιακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας να διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία χορό, το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας (ΕΟΚΜΒ).

Στην εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στην αίθουσα της Ποντιακής Κοινότητας, στο Μπράνσγουικ, συμμετείχε μεγάλος αριθμός μελών και φίλων των δύο Κοινοτήτων, οι οποίοι έσπευσαν να ενισχύσουν το μεγαλεπήβολο αυτό έργο. Μεταξύ αυτών ήταν ευεργέτες της Κοινότητας και πολλοί εκπρόσωποι παροικιακών οργανισμών. Συνολικά συγκεντρώθηκε το ποσό των $5.000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Ποντιακής Κοινότητας κ. Σπύρου Κοροσίδη, ο οποίος, αφού συζήτησε την ιδέα του με τον πρόεδρο της ΕΟΚΜΒ κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, την έθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητάς του, όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα.

«Ήταν προσωπική μου επιθυμία η διοργάνωση της εκδήλωσης, την οποία έθεσα υπ’ όψιν του προέδρου της ΕΟΚΜΒ και τη δέχθηκε με χαρά, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δ.Σ. της Ποντιακής Κοινότητας» δήλωσε ο κ. Κοροσίδης, προσθέτοντας: «Θεώρησα πως έπρεπε να κάνουμε την αρχή για να τη μιμηθούν και άλλοι παροικιακοί οργανισμοί, έτσι ώστε να γίνει το όνειρο πραγματικότητα για το καλό όλης της παροικίας μας. Εύχομαι και είμαι βέβαιος ότι και πολλοί άλλοι παροικιακοί φορείς θα συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και ενωμένοι θα επιτύχουμε τον σκοπό μας.

Όνειρό μου είναι να ολοκληρωθεί το έργο αυτό και να δω τη γαλανόλευκη να κυματίζει στον 15ο όροφο του νέου κτηρίου της Ελληνικής Κοινότητας και, την άλλη μέρα, ας πεθάνω. Θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚΜΒ για το όραμα που έχουν και τη θαρραλέα απόφαση που πήραν, ώστε το όνειρο όλων μας να γίνει, και θα γίνει, πραγματικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚΜΒ, κ. Παπαστεργιάδης, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κοροσίδη όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ποντιακής Κοινότητας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή, λέγοντας πως αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ταυτόχρονα εξήρε το έργο και τις δραστηριότητες της Ποντιακής Κοινότητας, υπογραμμίζοντας την πλούσια ιστορία των Ποντίων στη Μελβούρνη. «Σας συγχαίρω για όλα αυτά που έχει επιτύχει ο οργανισμός σας μέχρι σήμερα και μάλιστα κάτω από δυσχερείς συνθήκες» είπε.

Ο κ. Παπαστεργιάδης ανέφερε ότι η προσπάθεια της Κοινότητας για την ανέγερση του νέου κτηρίου δεν αφορά μόνο τον ιστορικό οργανισμό, αλλά και όλη την παροικία. «Σύντομα θα ανακοινώσουμε την έναρξη των εργασιών για την οικοδόμηση του νέου πολυώροφου κτηρίου, όπου σε 4 ορόφους του θα στεγασθεί το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας στην προσπάθεια αυτή» είπε. «Η Ποντιακή Κοινότητα έκανε την πρώτη κίνηση και είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης