Χαμένοι στην ανάγνωση των …καφέ φακέλων, με ερωτήσεις και απαντήσεις διευκρινιστικές επί των στοιχείων για την προσφυγική κρίση, οι πολιτικοί αρχηγοί αναζητούσαν κοινό βηματισμό μέσα από καραμπόλες, διαφωνίες, υπαρκτά προβλήματα και σχέδια επί χάρτου.

Ένα συμβούλιο με έντονο… παραπολιτικό χαρακτήρα που τελικά κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν, πλήν ΚΚΕ-Ένωσης Κεντρώων. Bασικό σημείο διαφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι να διαχωριστούν οι προσφυγικές ροές, από την εισροή μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές κατέγραψαν τα αρχικά χαμόγελα, τις θερμές χειραψίες, τα χρόνια πολλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα γενέθλιά του και τις συζητήσεις περί …δίαιτας πριν οι πόρτες κλείσουν και αρχίσουν τα δύσκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο περιθώριο της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόσεξε πως το παρουσιαστικό του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, άλλαξε σε σχέση με την τελευταία φορά που ειδώθηκαν.  Ο επικεφαλής του Ποταμιού έσπευσε να ρωτήσει τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων αν έχασε βάρος και εντυπωσιασμένος τον άκουσε να του λέει πως έχει χάσει 19 ολόκληρα κιλά!  Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν υποβάλλεται σε κάποια ιδιαίτερα στερητική δίαιτα, απλώς ξεκίνησε να προσέχει τη διατροφή του.

Να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από το θερμό επεισόδιο ανάμεσά τους στο προθάλαμο του Προεδρικού Μεγάρου κατά την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον περασμένο Νοέμβριο, επιχείρησαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.  «Γιώργο, ας βγάλουμε μία φωτογραφία για να μη νομίζουν ότι δεν μιλιόμαστε», προσκάλεσε τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος.  «Ευχαρίστως, μπορεί να είμαι Μανιάτης αλλά δεν κρατάω κακία» απάντησε χαμογελώντας ο κ. Κουμουτσάκος και το ενσταντανέ 'κλειδώθηκε' σε μία αναμνηστική φωτογραφία.

Xειραψία του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Τέρενς Κουίκ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης