του Λάμπρου Παναγιώτου

Το κατεπείγον του πολεοδομικού –χωροταξικού, νομοσχέδιο που έφερε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, άναψε φωτιές. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για αίσχη και αθλιότητες ενώ παράλληλα κάλεσε και όλους τους Βουλευτές «να εξεγερθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτά που συμβαίνουν εδώ δεν έχουν συμβεί πουθενά αλλού, σε καμία δημοκρατική χώρα. Η Τρόικα κύριοι κυβερνά αυτό τον τόπο; Η τρόικα καθορίζει την πολιτική του Κοινοβουλίου; Κλείσατε άρον-άρον τη Βουλή, χάθηκαν δεκαπέντε μέρες και έρχεστε τώρα με δύο σημαντικά νομοσχέδια να τα περάσετε με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Παραβιάζετε κάθε ίχνος του κανονισμού δεοντολογίας ,δεν υπάρχει πια Βουλή! Δίνετε τα πάντα βορά στα πιο αδίστακτα επιχειρηματικά συμφέροντα. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε αυτή τη διαδικασία», είπε εκνευρισμένος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Μας εκθέτει η διαδικασία!», συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Ρήγας του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Σπύρος Χαλβατζής του Κομμουνιστικού Κόμματος διευκρίνισε ότι είναι αδύνατον να διαβαστούν 320 σελίδες και να μελετηθούν μέσα σε λίγες ώρες.

«Είναι απαράδεκτο!», κατέληξε ο κύριος Χαλβατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήρα τηλέφωνο μέχρι και στις Βρυξέλλες. Κανένας δεν μου είπε ότι πρέπει σώνει και καλά να το περάσουμε τώρα. Τα δύο άρθρα που αποσύρατε είναι το πιο αθώα. Εκείνα που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων και πολλές ενστάσεις δεν έχουν απαλειφθεί», είπε ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.

«Βάζουμε τάξη στο χωροταξικό», επεσήμανε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς προκαλώντας την οργή για μία ακόμη φορά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και άλλων Βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο προεδρεύων Γιώργος Βλάχος προσπαθούσε και πάλι να μαζέψει τα ασυμμάζευτα σε μία ακόμη εξευτελιστική για το Κοινοβούλιο διαδικασία.

«Εξεγερθείτε κύριοι, σας εξεφτιλίζουν, εξεγερθείτε!», φώναξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης