Της Άντζελας Πεΐτση

Στον απόηχο της διήμερης περιοδείας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κρήτη, «γνώστες» των εκλογικών ισορροπιών, μίλησαν μετά από αρκετό καιρό και εκτίμησαν πως «Η Κρήτη βγάζει κυβέρνηση». Κι αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψή τους, καθώς με βάση τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, σε Ηράκλειο και Λασίθι, η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεπώς, όπως φάνηκε κι υπ’ αυτό το πρίσμα, δε μπορεί να είναι καθόλου τυχαίο, το κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ στις δυνάμεις του αποκαλούμενου ως «μετριοπαθούς – δημοκρατικού κέντρου», που απηύθυνε ανοιχτά ο κ. Μητσοτάκης, τη Δευτέρα από το Ηράκλειο.

Χαρακτηριστικά όπως είπε: «Θέλω ειδικά εδώ πέρα από το Ηράκλειο να μιλήσω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους, στους μετριοπαθείς, τους κεντρώους, τους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι πολλοί από εσάς επιλέξατε στις προηγούμενες εκλογές να τιμήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο σας! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τίμησε, ούτε την Κρήτη, ούτε εσάς, ούτε τη Χώρα βέβαια!».

Για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μετά από αυτή την αναφορά, ο κ. Μητσοτάκης απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους πολιτικούς αναλυτές, ως αναμενόμενο. Εξάλλου, ήταν και πολύ μεγάλη η παρουσία του κόσμου στην αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημαντικοί παράγοντες στην αλλαγή του σκηνικού στο Ηράκλειο και γενικότερα στη Κρήτη έχουν παίξει η καταγωγή του ίδιου του Προέδρου της ΝΔ, ο σεβασμός που οι Κρητικοί έχουν ακόμα και σήμερα στον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καθώς και η έντονη παρουσία με τη μεθοδική δουλειά που γίνεται ασταμάτητα και αδιάκοπα, από το Γραμματέα του κόμματος. Λευτέρη Αυγενάκη.

Τέλος, όπως εξήγησαν οι ίδιοι κύκλοι στο zougla.gr, «το βέβαιο είναι ότι η εικόνα θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, όταν ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια που ως γνωστόν κι από ό,τι λέγεται, θα είναι πλήρως ανανεωμένα…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης