Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας τους είχαν πριν από λίγες ημέρες τέσσερα τιγράκια τα οποία γεννήθηκαν στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στη Γερμανία. Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι νέες αφίξεις καθυστέρησαν να κάνουν το… ντεμπούτο τους στον χώρο όπου βρίσκονται οι ενήλικες τίγρεις καθώς έπρεπε οι διοικούντες τον ζωολογικό κήπο να σιγουρευτούν πως δε θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη μεταξύ τους συνύπαρξη.

«Έχουν φθάσει πλέον σε μια ηλικία όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Ακόμα κι αν αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το νερό, έχουν δυναμώσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορούν να κολυμπήσουν αν χρειαστεί και να βγουν από την πισίνα», εξήγησε η εκπρόσωπος, Petra Schroeder.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τίγρης της Ινδονησίας είναι ένα από τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση κυρίως λόγω της λαθροθηρίας και της καταστροφής των χώρων όπου ζει και αναπτύσσεται. Μεγάλες εκτάσεις τροπικών δασών καίγονται ή αποψιλώνονται προκειμένου να μετατραπούν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Είναι η πρώτη φορά που αναπαράγονται εδώ τίγρεις από το συγκεκριμένο είδος. Επομένως οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στη συνύπαρξή τους με τα υπόλοιπα είδη (π.χ. Σουμάτρας, Σιβηρίας)», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης