Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση πως ένα αεροσκάφος της «Lion Air» συγκρούστηκε με μια… αγελάδα!

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο νησί Σουλαβέσι της Ινδονησίας κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Τζαλαλουντίν» (επαρχία Γκοροντάλο). Το αεροπλάνο εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο, έχοντας απογειωθεί από την πρωτεύουσα Τζακάρτα, όταν οι ρόδες του συστήματος προσγείωσης προσέκρουσαν με δύναμη πάνω σε μια από τις τρεις αγελάδες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον διάδρομο προσγείωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένας από τους 110 επιβάτες δεν έπαθε το παραμικρό. Αυτό όμως δεν ίσχυσε και για την άτυχη αγελάδα, η οποία σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης.

Ακυρώσεις πτήσεων

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι Αρχές του αεροδρομίου αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην ακύρωση δεκάδων πτήσεων, καθώς ο κεντρικός αεροδιάδρομος παρέμεινε κλειστός για μερικές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κανονικοί ρυθμοί λειτουργίας του αεροδρομίου επανήλθαν μια ώρα αργότερα, την Τετάρτη.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό, ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκοροντάλο, Rusli Habibie, έκανε την εξής δήλωση στην εφημερίδα «Jakarta Post»:

«Το αεροδρόμιο δεν διαθέτει κατάλληλη περίφραξη. Μας λείπουν φράκτες. Εκπρόσωπος της “Lion Air” μου εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα πως οι πιλότοι των αεροσκαφών της βλέπουν συχνά διάφορα ζώα στον αεροδιάδρομο, κυρίως σκύλους».

Τον περασμένο Απρίλιο αεροσκάφος της «Lion Air» είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο Μπαλί. Τόσο οι 101 επιβάτες όσο και το επταμελές πλήρωμα πρόλαβαν να απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ το αεροπλάνο βρισκόταν για αρκετή ώρα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Διαβάστε επίσης:
Μπαλί: Η στιγμή της διάσωσης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 13 Απριλίου 2013, 21:16

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης