Τα κάθε λογής σκουπίδια, τα οποία επιπλέουν κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας της Θεσσαλονίκης, μαζεύει καθημερινά ο «Ποσειδών», το ειδικά διαμορφωμένο καταμαράν του δήμου.

Ο «Ποσειδών» και το έμπειρο πλήρωμά του δίνουν συστηματικά την άνιση «μάχη», που δεν τελειώνει ποτέ, για μια καθαρή Παραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάποιες φορές, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Άλλες, πάλι, τα σκουπίδια είναι τόσο πολλά, που θα ήταν αδύνατο να περισυλλεγούν!

«Οι χειρότερες μέρες είναι αυτές που έχει νοτιάδες, γιατί τα σκουπίδια συσσωρεύονται κατά μήκος της Παλιάς Παραλίας. Αντίθετα, οι βοριάδες τα διώχνουν από την παράκτια περιοχή» εξηγεί ο κυβερνήτης Κλεάνθης Σαββίδης, ενώ ο ναύτης Ανδρέας Ζαφειρίδης σημειώνει ότι από το τέλος Μαρτίου μέχρι και το τέλος Αυγούστου γίνεται… χαμός, αφού εμφανίζεται έντονο το φαινόμενο του ευτροφισμού. Πρόκειται για το φαινόμενο κατά το οποίο τα λιπάσματα που καταλήγουν στη θάλασσα μέσω των νερών των γύρω ποταμών οδηγούν στον πολλαπλασιασμό των φυκιών. Αυτό, εκτός των άλλων, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται στην επιφάνεια του νερού ένα εξαιρετικά αντιαισθητικό πυκνό στρώμα από φύκια, το οποίο καλύπτει τη θάλασσα σαν ένα χαλί.

Πηγή: seleo

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης